Huis Bergh gaat gewoon door met activiteiten

Cultuur 's-Heerenberg

‘s-HEERENBERG - Restauratie of niet: op zondag 31 maart gaat gewoon het nieuwe seizoen van start bij Kasteel Huis Bergh. Hoewel het kasteel momenteel gesloten is voor renovatie kan er worden gewandeld en is de Muntmeester nog altijd present in het Berghs Muntmeestershuis.

Tijdens een Ommetje om het kasteel kunnen de deelnemers Kasteel Huis Bergh op een unieke manier ontdekken, dankzij een ervaren gids. Hij vertelt over de geschiedenis, de Tachtigjarige Oorlog, de bewoners zoals de Heren van Bergh, het gebouw en het laatste nieuws over de renovatie terwijl de wandelaars ondertussen genieten van het prachtige landschap. De wandeling duurt circa 1 uur. Het tarief is 5 euro p.p. voor alle deelnemers vanaf 4 jaar.

Landgoedwandeling
Huis Bergh in ’s-Heerenberg staat bekend als een van de grootste en best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Wat minder mensen weten, is dat zich bij dit kasteel de oudste gedocumenteerde tuin van Nederland bevindt. Bezoekers krijgen de kans het prachtige landgoed te ontdekken aan de hand van een gids die er alles over kan vertellen. De rondleiding start op de voorburcht van Huis Bergh. Vandaar leidt de gids de bezoekers rond en brengt hij met alle extra informatie over de geschiedenis en de ontwikkeling van het landgoed kasteel Huis Bergh nog meer tot leven.
De wandeling duurt 75 minuten en kost 5 euro p.p. voor deelnemers vanaf 4 jaar.

Muntmeester
Vanaf 31 maart kan men onder begeleiding van de muntmeester zelf een munt slaan in de Oude Grafelijke Munt. De graven Van den Bergh hadden muntbedrijven op of bij hun kastelen in ‘s-Heerenberg, Hedel en Stevensweert.
De muntslag, gebaseerd op middeleeuwse privileges, beleefde vooral in de 16de eeuw zijn hoogtepunt. Leer meer over de muntslag en beleef een unieke ervaring. Duur van het bezoek is 60 minuten en de kosten bedragen 5 euro per persoon (vanaf 4 jaar), exclusief eventuele muntenverkoop.

Groepsboekingen zijn het hele jaar door beschikbaar. Kaartverkoop kan zowel online als bij het informatiepunt op de voorburcht onder de poort. Dat is geopend op donderdag, zaterdag en zondag van 12.30 tot 16.30 uur.
Info over evenementen en activiteiten is te krijgen via de sociale media. Zie ook de website.


www.huisbergh.nl