• Alles
  • (1)
    Algemeen

Cursus Eerste Hulp aan Kids

dinsdag 27 oktober 19:00 t/m dinsdag 3 november 22:30 uur

Op de dinsdagen 27 oktober en 3 november is het mogelijk om in het Barghse Huus in ‘s-Heerenberg deel te nemen aan de cursus Eerste Hulp aan Kids - EHBO aan kinderen. In twee avonden worden alle belangrijke handelingen voor het geven van eerste hulp aan kinderen geleerd: van verbranding tot verdrinking, van verstuiking tot vergiftiging. Aanmelden voor de cursus is nog mogelijk.

Voor iedereen die met kinderen omgaat

De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. De cursus Eerste Hulp aan Kids richt zich daarom op de (aanstaande) vader, moeder, grootouder en de oppas; de kans is immers groot dat zij de eersten zijn die bij een ongeluk(je) de eerste hulp moeten verlenen. Maar de cursus is ook geschikt voor gastouders, peuterleidsters en andere professionals die met kinderen omgaan.

Inhoud van de cursus??

Er worden twee leeftijdsgroepen behandeld: de zuigeling van 0 tot 1 jaar en het kind van 1 jaar tot de puberteit. Tijdens de twee cursusavonden wordt o.a. geleerd hoe eerste hulp verleend kan worden bij stoornissen in de ademhaling, het verliezen van het bewustzijn, uitwendige wonden en ernstige bloedingen, tandletsel, het drinken van giftige stoffen en insectensteken en -beten. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van trainingspoppen, waarbij de opgedane kennis direct kan worden geoefend en ervaren.

Tot 100% vergoed

De meeste zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Daarom zijn er veel verzekeraars die de cursus Eerste Hulp aan Kids vergoeden vanuit de zorgverzekering met aanvullend pakket, wel tot 100% van de kosten. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis en er wordt rekening gehouden met de actuele coronarichtlijnen van het RIVM.

Aanmelden en meer informatie: www.eerstehulpaankids.nl of bel naar 06-13363617.

Cursusdata: 27 oktober en 3 november 2019. Locatie: Barghse Huus, Willem van den Berghstraat 1, ‘s-Heerenberg. Lestijden: 19:00 tot ca. 22:30 uur. Kosten € 89,-, inclusief koffie/thee. Een certificaat van Het Oranje Kruis kost € 25,- extra.??


deel deze activiteit

Locatie

Barghse Huus
's Heerenberg
Willem van den Berghstraat 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden