• Alles
  • (1)
    Evenement

Open huis vrijwilligers Stadsmuseum Bergh

woensdag 11 maart 14:00 t/m donderdag 11 juni 16:00 uur

Lindsay Nakken

Stadsmuseum Bergh houdt een OPEN HUIS voor belangstellenden voor vrijwilligerswerk in ons museum.

Stadsmuseum Bergh is gevestigd aan de Marktstraat 3 te ’s-Heerenberg en toont de rijke geschiedenis van de stad en het oude graafschap Bergh, waar de machtige heren van Bergh ooit de scepter zwaaiden.

Bijzonder is dat historische verhalen worden verteld door vijf markante historische vrouwen, ieder vanuit een eigen positie op de maatschappelijke ladder: een horige boerin, een hooghartige gravin, een zachtmoedige gravin, een rijke burgerdame en de oude vrouw Mechteld ten Ham, die in 1605 beschuldigd wordt van hekserij en na een oneerlijk proces op de brandstapel belandt.

Wij zijn een enthousiast team vrijwilligers en zijn op zoek naar mensen die ons team willen versterken. U kunt zich op meerdere manieren inzetten voor ons museum. Ons museum is vanaf 1 april 6 middagen per week open. Twee gastvrouwen of gastheren ontvangen dan de bezoekers. Hiervoor zoeken we mensen die minimaal 2 middagen per maand onze gasten willen ontvangen. Daarnaast zijn er meerdere activiteiten waar we vrijwillige medewerkers voor zoeken. Bent u liever administratief bezig en bent u door omstandigheden aan huis gebonden, dan kunt u zich toch verdienstelijk maken voor ons museum. We zoeken bijvoorbeeld iemand die voor ons de groepsboekingen regelt en iemand die het leuk vindt om artikelen te schrijven.

Heeft u hiervoor belangstelling en wilt u er eerst meer van weten, komt u dan naar het Open Huis. U bent van harte welkom


deel deze activiteit

Locatie

centrum 's-Heerenberg
's Heerenberg
Oudste Poortstraat 24a
7041ar


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden