[aangeboden door thebagstore.nl] Waarom de vakantie dit jaar in no time voorbij is gevlogen


Foto: Pexels
aangeboden door thebagstore.nl

Waarom de vakantie dit jaar in no time voorbij is gevlogen

De winter kan soms eindeloos duren. Dit in tegenstelling tot de zomer. Hoe heerlijk is het om lekker buiten te zitten op een terras, zonnebril mee in je handtas of clutch en er op uit te trekken. Dit jaar hebben veel mensen echter het gevoel dat de zomer nog sneller dan anders voorbij is gevlogen. We zitten immers alweer in september, het nazomeren zal niet lang meer duren.

Tijdsbesef is dit jaar anders 

Waarom is het gevoel dat de zomer zo snel voorbij is gegaan dit jaar nog sterker? Dat komt omdat in het vroege voorjaar van 2020 alles opeens stil stond. Agenda afspraken die plots niet meer doorgingen, feestjes die gecanceld werden en wie weet kwam je zelfs zonder werk te zitten. Dat doet iets met je tijdsbeleving. 

Geen bijzondere gebeurtenissen 

Iedereen heeft namelijk herinneringen nodig om een periode in te schatten. Voordat we met het coronavirus te maken kregen waren er genoeg bijzondere gebeurtenissen te vieren. Denk aan een jubileum, verjaardag, trouwerij of iets simpels zoals een borrel op je werk. Dit jaar viel dat allemaal weg. Ervoor in de plaats heb je wellicht wandelingen in de buurt gemaakt of avonden in je tuin doorgebracht. Ook leuk, maar gewoontjes, je herinnert je er later weinig van. 

Zomer te kort 

De zomer bracht gelukkig verlichting. Een groot aantal maatregelen werden versoepeld en reizen naar het buitenland werd mogelijk. Zelfs al ben je dit jaar weg geweest of heb je de vakantie in eigen land of thuis doorgebracht er is dit jaar simpelweg minder om op terug te kijken. En die vakantie was natuurlijk fijn, want het is heerlijk om niet naar het werk te hoeven met je schoudertas en dingen te doen die je graag doet, maar in een jaar als dit is het een korte periode van bijzonderheden. 

Onzekerheden 

Natuurlijk is een vakantie altijd goed, je krijgt er een beter humeur van, minder stress en meer energie. Maar bij thuiskomst is het effect snel weg en dit jaar wellicht nog sneller. Dat komt omdat bij thuiskomst een berg was voor je ligt en voordat je het weet zit je weer in de dagelijkse sleur. Je verlangt al snel weer naar de periode van even niets doen. En nog steeds heb je te maken met het feit dat er weinig georganiseerd wordt. Je weet niet weet hoe het komt met het coronavirus in het najaar en in de winter. Kortom veel onzekerheden en weinig leuks om naar toe te leven. 

Maak een fotoboek 

Om het gevoel van vakantie langer vast te houden zijn er wel een aantal trucjes te bedenken. Maak bijvoorbeeld een fotoboek van je vakantie. Iets wat we vroeger vaak deden, maar waar iedereen nu nog nauwelijks aan toe komt. Toch loont het om zo’n boek te maken. Want op die manier hou je de fijne herinneringen van 2020 vast en hou je toch iets moois over van dit jaar. 

Plan leuke dingen 

Ondanks dat je niet weet hoe het coronavirus zich de komende maanden gaat ontwikkelen is het goed om alvast na te denken over een eventuele volgende vakantie. Maak alvast plannen en bedenk ook alternatieve plannen. Het nadenken alleen is al leuk. Bedenk ook tripjes voor in het weekend. In Nederland is genoeg te beleven, trek erop uit in de natuur of plan een bezoekje aan de dierentuin. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden