<p>Je schuift twee terrastafels tegen elkaar en je kunt tafeltennissen. Links Rob Giesen, rechts Bennie Loeters</p>

Je schuift twee terrastafels tegen elkaar en je kunt tafeltennissen. Links Rob Giesen, rechts Bennie Loeters

(foto: Karin van der Velden)

Laagdrempelige tennisactiviteiten TVD

DIDAM - Het is toch jammer als je door een blessure niet meer voluit kunt tennissen. Of als tennissen je leuk lijkt, maar je de stap om lid te worden van een tennisvereniging te groot vindt. Speciaal daarvoor organiseert Open Club De Nevelhorst samen met TVD Oldstars Tennis voor 55-plussers.

door Karin van der Velden

Nog één donderdag is deelname gratis. Op 15 en 22 juli kan iedereen om 14.00 uur binnenlopen bij Tennisvereniging Didam. Aanmelden is ook niet nodig. Na de vakantie op 9 september begint het Oldstars Tennis officieel, dan kun je op de website van Open Club De Nevelhorst een sportpas bestellen. Onder leiding van Rob Giesen worden er beweegoefeningen gedaan. De training is breed, aan tennisactiviteiten worden ook andere sport- en spelelementen toegevoegd. De basis daarvoor is het Athletic Skills Model, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. 

‘Mijn conditie gaat achteruit, dat kan ik wel op corona schuiven, maar dat is niet helemaal terecht’

Spierpijn

Bennie Loeters is deelnemer van het eerste uur. Hij heeft 25 jaar bij TVD getennist, maar de laatste jaren gaat dat door rugproblemen niet meer zo goed: “Mijn conditie gaat achteruit, dat kan ik wel op corona schuiven, maar dat is niet helemaal terecht. Ik ben vorige week begonnen, daarna had ik wel spierpijn. Omdat ik rugproblemen heb, zorg ik er vaak voor dat ik niets van de grond moet oppakken. Spullen leg ik zo neer dat ik niet hoef te bukken. Ik moest nu veel ballen rapen.”

Twee keer stuiteren

Rob Giesen lacht: “Hoe vaker je de bal laat vallen, hoe beter het dus eigenlijk is. Use it or lose it. In het Nederlands zeggen we rust roest. Als je de vaardigheden kwijtraakt, krijg je ze niet maar zo terug. Het leuke aan dit beweegprogramma is dat het allemaal spelenderwijs gaat, daardoor blijft het leuk. Leuker dan bijvoorbeeld de oefeningen die een fysiotherapeut je laat doen. Het is niet noodzakelijk dat je al kunt tennissen. Als je nog nooit getennist hebt, als je alleen maar wilt uitproberen of tennis iets voor je is, dan is dit ook een oplossing. De spelregels zijn wat ruimer, de bal mag hier ook twee stuiteren, dat geeft je wat extra tijd.” Rob hoopt dat er een groep ontstaat die meer gezamenlijk (sportieve) activiteiten ontwikkelt: “Maar ook samen eten zou een optie kunnen zijn.”

Tafeltennissen

De activiteiten zijn altijd buiten. Als het warm is, kiest Rob voor minder inspanning, bij TVD is ook een jeu de boule-baan. Bij regen kan onder de overkapping getraind worden. Hoe simpel kan het zijn. Schuif twee terrastafels tegen elkaar en je kunt tafeltennissen. Dit initiatief past in het streven van Open Club De Nevelhorst om sportverenigingen te helpen aan een hogere bezettingsgraad van de prachtige accommodaties. Die van TVD, maar ook van DVC’26 en Turnvereniging Margriet. In de zomervakantie kunnen kinderen én volwassenen meedoen aan een de zomerspelen. “Met een sportpas van 25 euro kun je meedoen aan georganiseerde activiteiten per leeftijdscategorie, maar ook zelfstandig sporten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden