De Houtdraaierij is te vinden aan de Wardsestraat 15 in Nieuw-Wehl. De open dag start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis. Info: www.dehoutdraaierij.nl
De Houtdraaierij is te vinden aan de Wardsestraat 15 in Nieuw-Wehl. De open dag start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis. Info: www.dehoutdraaierij.nl (Foto: -)

Open Dag van De Houtdraaierij in Nieuw-Wehl

NIEUW-WEHL - Op Tweede Paasdag, maandag 17 april, zet De Houtdraaierij opnieuw de deuren open voor bezoekers. Negen internationaal bekende houtbewerkers laten dan zien hoe zij met uiteenlopende technieken gekapte bomen omtoveren in schalen, vazen, poefjes of dierenbeelden. Vorig jaar was de eerste open dag met ruim driehonderd bezoekers een groot succes. "Vandaar dat we het programma dit jaar flink hebben uitgebreid," vertelt organisator Ronald Kanne van De Houtdraaierij.

Bezoekers kunnen tijdens de open dag volop demonstraties bekijken en natuurlijk zijn de eindresultaten van de houtbewerkers te koop. De dag is ook bedoeld als inspiratie voor mensen die als hobby al bezig zijn met hout bewerken of het willen leren. Ronald Kanne geeft regelmatig cursussen voor groepen of tweetallen en privéles, en heeft als dealer gereedschappen en houtbewerkingsmachines te koop. "De open dag is het moment om vrijblijvend te komen kijken of het iets voor je is, en om nieuwe dingen te leren." Uiteraard wordt voor koffie en thee gezorgd. Diverse technieken en producten. De Open Dag heeft ook primeurs. Zo laat de Nederlandse houtbewerker Jan Hovens voor het eerst zijn nieuwe ovaaldraai opspansysteem zien. Hij leert bezoekers ook hoe ze schroefdraad kunnen maken in hout. Roman Dörholt uit Duitsland demonstreert zijn specialisme in dunne oppervlakten draaien, de Belgische expert Ronny Eelen laat zien hoe je vazen kunt uithollen en Toon van Loon verwerkt grote boomstammen tot handzame balken met zijn horizontale lintzaag. Uit Engeland komt Clive Brooks. Hij demonstreert het 'texturing and spiralling system' en een compacte bandslijpmachine. Extra kleur aan de dag is er door de creatieve uitspattingen met verf op houtdraaiwerk van Mick Hanbury. Ook te zien: de natuurschalen van Jurriaan Kalkman, de beelden van Frans Giesen en de poefjes van Suzan Doornbos.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden