Logo montferlandjournaal.nl


Filmhuis Didam vertoont Het doet zo zeer van Heleen van Royen

DIDAM - Filmhuis Didam vertoont binnenkort een liefdesthriller en een portret. De spannende en opwindende liefdesthriller, The Handmaiden, is vrijdag 28 april om 20.00 uur te zien. De film van regisseur Park Chan-Wook is geïnspireerd op de bestseller Vingervlug van de Britse schrijfster Sarah Waters. Korea, jaren ‘30, tijdens de Japanse kolonisatie. Een jonge vrouw is aangenomen als dienstmeisje(Sookee) door een rijke Japanse erfgename (Hideko). Zij leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Met de hulp van een oplichter, die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, zijn er andere plannen voor Hideko.

Het doet zo zeer
Maandag 1 mei om 20.00 uur draait het de film Het doet zo zeer. In Het doet zo zeer schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Reageer als eerste
Meer berichten