Logo montferlandjournaal.nl


Allround zangeres Merel Gerritsen (Merel Events) uit Losser en accordeoniste Stien Ponds uit Lievelde (gekleed in haar speciale Zonnebloempak) wisten afwisselend de gasten te vermaken.
Allround zangeres Merel Gerritsen (Merel Events) uit Losser en accordeoniste Stien Ponds uit Lievelde (gekleed in haar speciale Zonnebloempak) wisten afwisselend de gasten te vermaken. (Foto: -)

Fantastische boottocht met De Zonnebloem

LIEMERS - De jaarlijkse dagboottocht van de Zonnebloem Regio de Liemers vond dinsdag 25 april plaats, een tocht over de IJssel met het schip 'Eureka' uit Deventer.

De kapitein lichtte rond 10.00 uur het anker in Doesburg voor een mooie tocht naar Deventer en terug. De weerberichten voor die dag waren niet gunstig (10 graden en 75 procent regen), maar de goden waren de gasten, artiesten, bemanning en vrijwilligers goedgezind; geen regen bij aankomst en vertrek en de zon liet zich veel zien.

Voor de vrijwilligers was het hard aanpoten om de 240 gasten te ondersteunen en te voorzien van 'een natje en droogje'. In de keuken werd geholpen met de voorbereidingen en de afwas. In de zalen werden tafels ingedekt en uitgehaald en de gasten voorzien van drank en lekkernijen en een warme lunch. En het verliep allemaal voortreffelijk.

Het was een leuk en gezellig programma. Allround zangeres Merel Gerritsen (Merel Events) uit Losser en accordeoniste Stien Ponds uit Lievelde (gekleed in haar speciale Zonnebloempak) wisten afwisselend de gasten te raken en vermaken met liederen uit de 'oude doos'. Er werd gezongen, ingehaakt en gedanst door gasten en vrijwilligers, een groot feest. En, waar de gasten ook altijd naar uitkijken, er vond een loterij plaats met vele mooie cadeaus.

Iedereen heeft van de mooie dag genoten. Een goede voorbereiding, de 200 procent inzet van vrijwilligers aan boord en op de kade, de artiesten en de bemanning hebben dit mogelijk gemaakt.

Dit was een activiteit voor met name de oudere gasten van De Zonnebloem in De Liemers.

Er zijn ook activiteiten speciaal voor mensen met een fysieke beperking in de leeftijd 18-45 en 40-65. Kijk voor meer informatie op

www.zonnebloem.nl/de-liemers

Reageer als eerste
Meer berichten