Logo montferlandjournaal.nl


Vlnr: Wim Heinen, Jeroen Gerretschen, Rob Visser, Gerard van Balveren.
Vlnr: Wim Heinen, Jeroen Gerretschen, Rob Visser, Gerard van Balveren. (Foto: -)

3000 euro voor Jeugdsportfonds

DIDAM - Toen Gerard van Balveren als bestuurslid van het Jeugdsportfonds Gelderland vorig jaar april de suggestie deed aan de Rotary Bergh om hun Kerstmarkt uit te breiden met een Santa Run voor Kerstmannen, had hij geen idee dat een jaar later het resultaat van 3.000 euro beschikbaar zou komen voor zijn goede doel.

Met het Jeugdsportfonds kunnen namelijk kinderen van 4-18 jaar, waarbij de thuissituatie financieel geen mogelijkheid biedt om te sporten, alsnog aan de sport deelnemen. Het fonds wordt gesteund door de landelijke overheid, de provincies, een groot aantal gemeenten en opbrengsten van acties, zoals deze Santa Run. Het Jeugdsportfonds Gelderland kan op deze manier anoniem per jaar circa 1.500 kinderen laten sporten, waarbij de contributies rechtstreeks aan de verenigingen worden betaald.

Santa Run
Jeroen Gerretschen, voorzitter van de Rotary Bergh, geeft aan dat de 15e succesvolle Kerstmarkt bij Huis Bergh in december vorig jaar, samen met de Santa Run, totaal ruim 10.000 euro voor diverse goede doelen heeft opgebracht, waarvan een deel voor het Jeugdsportfonds is bestemd. "De Rotary Bergh heeft altijd speciale aandacht voor de jeugd, en zeker voor de minder bedeelden onder hen".

Oude IJsselstreek 
Wim Heinen, binnen de Rotary Bergh voorzitter Goede Doelen Projecten, vult hierbij aan, dat vanwege de omvang van hun werkgebied, via het netwerk van het Jeugdsportfonds Gelderland een bedrag van 1.500 euro aan kinderen in de gemeente Montferland ten goede komt en tevens 1.500 euro aan kinderen in de gemeente Oude IJsselstreek wordt besteed.

Jeugd is de basis 
Wethouder Rob Visser van de gemeente Montferland is zeer verheugd met dit initiatief, dat goed aansluit bij de ruime aandacht die gemeente Montferland heeft voor sport, zowel voor jong als oud. "Daarom zijn we als gemeente al vele jaren aangesloten bij het Jeugdsportfonds Gelderland, om ook kinderen met te weinig financiële middelen, hun sportbeoefening te kunnen bieden. Immers een gezonde jeugd is de basis voor een gezonde samenleving".

Reageer als eerste
Meer berichten