Logo montferlandjournaal.nl


Foto: -

Power, (ont)spanning en sensatie tijdens CLAAS tractor pulling Loerbeek

LOERBEEK - CLAAS tractor pulling Loerbeek organiseert op 27 mei 2017 een wedstrijd van wereld formaat. Op twee wedstrijdbanen worden diverse Truck en Tractor pulling klassen verreden. Tractoren met speciale turbine motoren tot 8000 pk, omgebouwde auto's en power trucks. Uiteraard zijn er ook een groot aantal regiorijders aanwezig. Die met elkaar de strijd aan gaan in de standaard klassen.

Bekijk deze grote machines ook van dichtbij in het rennerskwartier of maak een praatje met de rijders, maak mooie foto's en selfies of feest mee in de tent. Daarnaast zijn er ook verschillende kramen aanwezig met versnaperingen en aanverwante (tractor pulling) artikelen. Dit jaar voor het eerst in ons kinderdorp een mini-Pull. Kortom, topsport op twee banen en entertainment voor het hele gezin.
Naast het wedstrijdspektakel is er een speciaal kinderdorp met een echte mini sleepwagen waarmee er ook voor de kids een heuse pullingwedstrijd is! Met deze sleepwagen worden tijdens onze wedstrijd ook echte wedstrijden gehouden met (eigen meegebrachte) gazonmaaiers. De gazonmaaier moet voorzien zijn van een steigerbegrenzer en de trekhaak mag maximaal 30 centimeter boven de grond zijn. Daarnaast zijn er ook springkussens en een traptrekker parcours. Ook is er een elektrische mini kraan aanwezig. Heb jij het in de vingers?
Bij een truck en tractor pulling wedstrijd moeten de deelnemers met hun voertuig een zware sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand verplaatsen. Tijdens een 'pull' verplaatst het gewicht van de sleepwagen zich zodat de truck of tractor steeds harder moet werken om de wagen voort te slepen. Wie de sleepwagen over de 100 meter finish lijn trekt behaald een "full pull" en plaatst zich voor de finale.

Wie A zegt moet tot Z gaan
In de afgelopen 25 jaar zijn er grote stappen gemaakt door de stichting. Eerst was het nog een zandbaan waarop 'boeren' trekkers met elkaar de strijd aangingen, nu is het een competitie waarin trucks en tractoren op kleibanen met elkaar de strijd aangaan. Deze officiële wedstrijden worden gereden onder de vlag van de NTTO (Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie). RTL 7 zal daarom aanwezig zijn om opnames te maken voor het televisieprogramma Truck en Tractorpulling.
Met de komst van steeds meer 'grote' jongens zijn we uit ons jasje gegroeid en is Loerbeek al weer voor het derde jaar het decor van onze wedstrijd. Dit is mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en sponsoren.
Met CLAAS Kamps de Wild, die zijn naam verbond aan het evenement en Granit Parts haalde de stichting twee grote sponsoren binnen. Het beloofd een spectaculair programma te worden waarin er uiteindelijk twaalf klassen ten tonele zullen verschijnen. Zo verwelkomen wij de Trucks en de enorme sporttractoren die met grote snelheid over de banen racen. Maar ook de Prostocks die met hun ongelimiteerde toerental hun 'krachten' laten zien.

Dan zijn er nog de Two Wheel Drives, die bekend staan om hun 'wheelies' en de Superstocks, dit is de klasse waarvan de regio rijder Incredible Deere Europees kampioen geworden is. Tractor pulling op z'n best in Loerbeek. 

Wie dit met eigen ogen wil aanschouwen is 27 mei van 13.30 tot 24.00 uur van harte welkom op het evenementen terrein aan de Groot Lobberikweg 4 in Loerbeek. De entree is tot 6 jaar gratis, 6 tot 12 jaar: 7,50 euro en de rest 17,50 euro inclusief een programma boekje. Neem een kijkje op de nieuwe site www.tractorpullingdidam.nl en bestel tickets voor 16 euro.

Reageer als eerste
Meer berichten