Logo montferlandjournaal.nl


Vlnr: Freek Raben, Robert Wilting, Alice Roos-Wilting en Debby Knikkink.
Vlnr: Freek Raben, Robert Wilting, Alice Roos-Wilting en Debby Knikkink. (Foto: Roel Kleinpenning)

Team Jelte beklimt Alpe d'Huez: 'Opgeven is geen optie'

'S-HEERENBERG - Robert Wilting is de vader van Jelte Wilting die vorig jaar november overleed aan botkanker. Samen met familieleden en vrienden vormen zij 'team Jelte'. Fietsend, lopend of rennend gaan zij de 13,2 lange Alpe d'Huez met zijn 21 haarspeldbochten beklimmen om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen om een bijdrage te leveren tegen de strijd en overwinning op kanker.

Door Hans Hissink 

In oktober 2015 werd botkanker geconstateerd bij de 10-jarige Jelte. Een gecompliceerde operatie moest worden uitgevoerd waarbij zijn bovenbeen is geamputeerd en zijn onderbeen zijn nieuwe bovenbeen werd, een zogenaamde omkeerplastiek. Een periode van leren lopen met een onderbeenprothese zorgden ervoor dat het leven van Jelte weer normale vormen aannam. Nadat in oktober 2016 zijn hele longvlies bedekt bleek met uitzaaiingen, had Jelte nog maar een korte levensverwachting.

Make a Wish
Een week nadat hij door stichting Make a Wish verrast werd met een ontmoeting met zijn idool, gamer Yarasky, overleed Jelte op 4 november vorig jaar. Het idee om iets speciaals te doen voor Jelte ontstond eigenlijk direct. In het bidprentje staat 'zijn energie en power waren onuitputtelijk'. "Hij heeft gevochten en verschrikkelijke pijnen moeten doorstaan. Vanuit die wilskracht is het idee geboren. Ik zie het ook als een bijdrage aan de rouwverwerking", aldus de vader van Jelte.

 'Het zal ontzettend zwaar worden'
Volgens Robert Wilting dient deelname aan Alpe d'HuZes een tweeledig doel. "Uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Maar door het uiterste van onszelf te vragen tijdens de meerdere beklimmingen willen wij ook onze persoonlijke grenzen verleggen. Het zal ontzettend zwaar worden, emoties zullen een grote rol gaan spelen, maar ook pijn, verdriet en onmacht. Het zal speciaal worden omdat je met 4000 lotgenoten op één dag alles probeert samen te brengen onder het motto 'opgeven is geen optie'.

23.000 euro
Er mogen maximaal zestien bedrijfssponsors op het shirt staan, bij ons staan er veertien op, een prachtig samenspel van het gehele team. Team Jelte heeft nu ruim 23.000 euro aan sponsorgeld binnen gebracht. Niet alleen van bedrijven, maar ook van individuele sponsors", vertelt een trotse Robert Wilting die speciaal voor deze uitdaging op de racefiets is geklommen. "Ik train vier keer per week waarbij ik rond de 300 kilometer fiets. Ik ben in Valkenburg en in de Ardennen geweest om een gevoel te krijgen bij het bergop fietsen."

Team Jelte beklimt donderdag 1 juni de Alpe d'Huez. Het is mogelijk een donatie te doen via onderstaande website, waarbij iedere bijdrage welkom is.

www.deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/jelte

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten