Logo montferlandjournaal.nl


Gezamenlijke Hemelvaartsviering in de openlucht

REGIO - De parochie H. Gabriël, bestaand uit diverse geloofsgemeenschappen verspreid in de driehoek Didam, ’s-Heerenberg en Wehl, houdt op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, een eucharistieviering in de openlucht. Evenals de succesvolle en zonnige viering vorig jaar, is ook dit keer weer het uitgangspunt om samen te vieren, elkaar te ontmoeten en vooral samen parochie te zijn. Dit gebeurt op de unieke locatie van Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg.

Dit ‘samen zijn’ zal om 10.00 uur beginnen met een eucharistieviering in de openlucht. Tijdens de viering is er een speciale kinderwoorddienst zodat ook (jonge) gezinnen deze viering bij kunnen wonen. Bij onverhoopt slecht weer zal de viering plaatsvinden in de nabij gelegen Pancratiuskerk. Na de viering is er voldoende gelegenheid om elkaar verder te ‘ontmoeten’ in de pastorietuin.

Hemelvaartsdag is traditiegetrouw de dag van dauwtrappen. Diverse geloofsgemeenschappen geven hieraan invulling door op de fiets of wandelend naar deze bijzondere eucharistieviering te komen. Zo vertrekt diaken Theo Reuling wandelend van Didam (vertrek 7.00 uur) naar ’s-Heerenberg. Wilt u met hem meelopen of onderweg aansluiten? Laat hem dat even per mail weten: t.reuling@parochiegabriel.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten