Logo montferlandjournaal.nl


De bouwploeg van De Boleemruiters, met helemaal links Eddie Reulink, begon afgelopen weekend al met de opbouw van het nieuwe terrein in Oud-Dijk.
De bouwploeg van De Boleemruiters, met helemaal links Eddie Reulink, begon afgelopen weekend al met de opbouw van het nieuwe terrein in Oud-Dijk. (Foto: Natasja Scheerder )

Hippische week verhuist naar Oud-Dijk

Waar de schutters een paar weken geleden nog het Gelders Landjuweel vierden, komen volgende week de paarden en ruiters in de ring. Paardensportvereniging De Boleemruiters houdt haar hippische week dit jaar aan de Ruigenhoek in Oud-Dijk. De locatie waar het evenement voorheen werd gehouden, is verkocht.

DIDAM – De afgelopen tien jaar mocht de vereniging voor haar hippische week gebruik maken van de grond van Stal Jansen aan de Tatelaarweg in Zevenaar. "Na de verkoop moesten we noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie", zegt voorzitter Eddie Reulink van de Zevenaarse vereniging. Die werd gevonden in Oud-Dijk. "Het terrein is eigenlijk te klein, maar we zitten nu wel op zandgrond. In Zevenaar vonden de wedstrijden op klei plaats. Vanwege de slechte bodem hadden we daar drie springringen nodig, terwijl we er hier aan twee genoeg hebben. Bovendien springen de paarden graag op zand." Een ander voordeel is dat in Oud-Dijk de kosten beter te behappen zijn. "We mogen de grond van de gemeente tijdelijk gebruiken", vertelt Reulink. "In elk geval één jaar, maar misschien twee jaar. Dat is afhankelijk van wanneer de bouw van de volgende fase van Kerkwijk van start gaat." Naast het terrein van de gemeente heeft de vereniging bovendien een stuk grond van Dick Reulink tot haar beschikking en vindt het parkeren, net als bij het Landjuweel, grotendeels aan de overkant van de weg plaats. Ondanks de nieuwe locatie verandert er niets aan de opzet en uitstraling van het paardenevenement. Zoals gebruikelijk wordt de week op vrijdag 21 juli geopend met de clubkampioenschappen voor de eigen leden van De Boleemruiters. Het open kampioenschap begint zondag 23 juli met de spring- en dressuurwedstrijden voor de pony's en de bixiewedstrijden. De Hippische week wordt zondag 30 juli afgesloten met de Grote Prijs van Zevenaar, waarbij de grote jongens in de ring komen, en de finale pony springen. "We verwachten dit jaar weer toppers als Bart Bles, Stefan Holvast, Roelof Bril en Vincent Geerink in de ring." Het concours wordt die dag wel een uur stilgelegd. "De laatste zondag valt samen met het schuttersfeest", legt Reulink uit. "Als er tijdens de wedstrijden wordt geschoten met de kanonnen, zijn de paarden zo thuis." Ook vindt dit jaar weer het duo springen plaats. Op maandagavond 24 juli nemen de springruiters het in teams van twee in een rechtstreekse strijd tegen elkaar op. "Dat is een spectaculair onderdeel, waarmee we vorig jaar zijn begonnen", zegt Reulink. Na afloop is er een feestavond, die op vrijdag 28 juli nog eens dunnetjes wordt overgedaan. Het volledige programma staat op: facebook.com/HippischeWeekZevenaar.

Reageer als eerste
Meer berichten