Logo montferlandjournaal.nl


Dubbelspel en The Circle in Filmhuis Didam

DIDAM - Filmhuis Didam houdt vrijdag 25 augustus samen met Burgers van Diem de feestelijke opening van het filmseizoen met de film Dubbelspel. Er zijn hapjes en drankjes en DJ Tico en Mous zorgt voor muziek in Caraïbische sfeer.

Vrijdag 25 en maandag 28 augustus: Dubbelspel. De in Nederland succesvolle dokter Ostrik Fiel keert na 40 jaar terug naar Curaçao. Hier wordt hij overspoeld door herinneringen aan de tijd dat hij nog maar elf jaar oud was. Voor Ostrik’s moeder, Nora, was een goede opleiding voor haar kinderen belangrijk, maar zijn vader, Bubu (een populaire taxichauffeur) spendeerde elke cent aan prostituees. Het zondagse spelletje Domino van Bubu met zijn vrienden, legde vaak verborgen spanningen bloot. Tradities, vriendschappen, ambities, verraad en geheimen – alles viel samen. Ostrik ontdekte op pijnlijke wijze hoe gaaf, mysterieus en betekenisvol het leven kan zijn. Gebaseerd op de bekroonde debuutroman van Frank Martinus Arion.

Op vrijdag 1 en maandag 4 september is de film The Circle gepland.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Meer berichten


Shopbox