Logo montferlandjournaal.nl


Foto: Natasja Scheerder

Bewoners Diemzicht krijgen hun gewenste terras

Met de opening van de vernieuwde binnentuin op het dakterras van Meulenvelden ging onlangs een grote wens van de bewoners van Diemzicht in vervulling. Ze kunnen nu eindelijk met z'n allen buiten zitten. Sinds de opening van de verpleegafdeling, bijna tien jaar geleden, kon dat eigenlijk nooit. Vier grote plantenbakken stonden al die tijd in de weg.

DIDAM – In maart van dit jaar werd door twaalf vrijwilligers daarom een begin gemaakt met de sloop van twee plantenbakken. Zo werd er ruimte gemaakt voor een mooi, groot terras. De afgelopen maanden kleedden de vrijwilligers de binnentuin opnieuw aan. Er werden nieuwe tegels gelegd en de oude kregen na een grondige schoonmaak weer hun oorspronkelijke kleur. De twee overgebleven bakken werden opnieuw aangeplant en er kwam nieuw meubilair.

"Dit was onze bedoeling, een droom komt uit", zegt zorgmedewerker Caroline Loor enthousiast. Samen met haar collega Annet Jansen nam ze in maart het initiatief voor de herinrichting van de tuin. "We zijn steeds meer bezig met belevingsgerichte zorg, waarbij we vooral kijken naar de behoefte van de bewoners in plaats van naar hun beperkingen", vertelde ze toen. "Door onze buitenlocatie beter toegankelijk te maken, kunnen we ze nog meer activiteiten aanbieden."

Op deze afdeling in Meulenvelden wonen 28 ouderen met dementie in een beschermde woonomgeving. Ook wonen er op dezelfde verdieping nog zes bewoners met een beperking van Zozijn, die eveneens gebruik maken van de binnentuin. Zij kunnen nu bij mooi weer op het terras koffie drinken, een spelletje doen of genieten van bijvoorbeeld een barbecue, zoals donderdagavond tijdens de opening.

"We willen verder nog kweekbakken op hoogte plaatsen, zodat de bewoners in hun eigen moestuintjes kunnen tuinieren", vertelt Loor. "Ook wordt alles nog wat mooier aangekleed. Waarschijnlijk komen er wat muurschilderingen. Maar voorlopig zijn we super dankbaar en trots op wat we nu hebben. We kunnen de bewoners nu eindelijk een mooi buitenverblijf bieden. Dit is de enige plek waar de bewoners naar buiten kunnen."

Dit werd onder andere mogelijk gemaakt door de hulp van ruim twintig vrijwilligers. Verder werd er een grote bijdrage aan de nieuwe tuin geleverd door hovenier Walter Besseling. Loor: "Hij heeft bovendien alles gecoördineerd en ervoor gezorgd dat we van alle kanten werden gesponsord en gematst. Daarnaast heeft Liemerije het nodige bekostigd, zoals het nieuwe tuinmeubilair. Met vereende krachten is het geworden wat het nu is."

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het opknappen van de binnentuin was donderdagavond bij de officiële opening dan ook uitgenodigd. Samen met de bewoners en zorgmedewerkers wijdden ze het terras in met een barbecue.

reageer als eerste
Meer berichten