Logo montferlandjournaal.nl

Filmhuis Didam vertoont nogmaals verfilmde bestseller 'Tonio', en 'Sami Blood'.

Op vrijdag 13 oktober om 20:00 uur kunt u in Filmhuis Didam kijken naar 'Tonio', de verfilmde bestseller van A.F.Th.van der Heijden. Winnaar van de Publieksprijs 2017 op het Festival 'Film by the Sea'in Vlissiingen.
Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden?

Op maandag 16 oktober om 20:00 uur vertonen wij 'Sami Blood'.
Een intrigerend en meeslepend verhaal over de Sami, het enige oorspronkelijke en inheemse volk dat Europa kent. De veertienjarige Elle-Marja komt uit een rendierherdersfamilie in Lapland. Blootgesteld aan de discriminatie tegen haar volk, de Sami, begint ze te dromen over een ander leven. Om haar dromen na te jagen, moet ze afstand doen van haar cultuur en de banden met haar familie doorbreken.

Filmhuis Didam bevindt zich in Meulenvelden, Waverlo 2 in Didam. Toegang € 7,- Vriend Van € 5,-. Voor meer informatie en reserveren zie www.filmhuisdidam.nl.

Meer berichten


Shopbox