Logo montferlandjournaal.nl


De Blije Markt in Braamt staat deze keer in het teken van de herfst. Er is voor jong en oud van alles te beleven. (foto: Shutterstock)
De Blije Markt in Braamt staat deze keer in het teken van de herfst. Er is voor jong en oud van alles te beleven. (foto: Shutterstock)

De Blije Markt in het teken van de herfst

Op zondag 15 oktober vindt de laatste editie plaats van deze gezellige doe- en beleefmarkt bij Markant Outdoorcentrum aan de Gildeweg 7 in Braamt. Dit maal staat de Blije Markt in het teken van de herfst.

BRAAMT - Tijdens het evenement zijn er meer dan dertig standhouders en kunnen bezoekers deelnemen aan natuurwandelingen rondom het meertje onder leiding van schrijfster Anneke Bleeker. Zij heeft als doel om door middel van haar boeken, lezingen en wandelingen zoveel mogelijk mensen te inspireren, en open te staan voor al die gewassen en kruiden die letterlijk in het wild om ons heen groeien. Als men hier voor openstaat, zullen velen ontdekken hoe wij onze dagelijkse maaltijden gezonder kunnen maken en gezelliger kunnen presenteren. Start wandelingen om 13.00 uur en om 15.30 uur. Deelname is gratis. Gerjo Koskamp van Biologisch dynamische boerderij Ruimzicht uit Halle zal om 11.30 uur de aftrap geven voor de vertoning van de documentaire Bodemboeren. Vijf eigenwijze Nederlandse boeren doken met een kleine filmploeg letterlijk hun bodem in en vertellen waarom en hoe zij voortdurend experimenteren en observeren om die duurzamer te beheren. Met oude, soms vergeten, en nieuwe, soms verrassende kennis bouwen zij proactief aan hun natuurlijke kapitaal: een bruisend bodemleven met voldoende lucht, water, koolstof en mineralen. Gerjo is één van de hoofdrolspelers in deze docu en zal na afloop uw vragen beantwoorden. Kosten deelname € 2,00 inclusief een kopje koffie of thee. Marianne van de Meer uit Doetinchem geeft enkele gratis workshops met betrekking tot stressreductie en Coen van Vollenhoven geeft doorlopend gratis Djembé workshops voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er een zweefmolen en springkussen aanwezig. De Blije Markt start zondag om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

deblijemarkt.nl

Meer berichten


Shopbox