Logo montferlandjournaal.nl


Foto-onderschrift: De uitreiking van de cheque met vlnr Frank van Leeuwen, Laurens Vermeer, Roland Kuiper en Gerard Hendriksen (foto: Jan Kraaijenbrink)
Foto-onderschrift: De uitreiking van de cheque met vlnr Frank van Leeuwen, Laurens Vermeer, Roland Kuiper en Gerard Hendriksen (foto: Jan Kraaijenbrink)

Golfers spelen € 45.600,00 bijeen

De GolfdagBergh 2017, een serie van vier golfwedstrijden in de Achterhoek ten bate van Bergh in het Zadel, heeft maar liefst € 45.600,00 voor de kankerbestrijding bijeen gebracht voor onderzoek naar therapie-resistentie bij acute leukemie bij kinderen. Laurens Vermeer, Frank van Leeuwen, beiden verbonden aan Radboudumc in Nijmegen en Roland Kuiper van het Prinses Maximácentrum in Utrecht mochten onlangs in Borghees een cheque ter grootte van dat bedrag voor hun onderzoek in ontvangst nemen.

's-heerenberg - Borghees was de laatste van vier golfdagen van 2017. Aan de afsluitende wedstrijd in Duitsland namen maar liefst 120 mannen en vrouwen deel. Dr. Frank van Leeuwen was bijzonder blij met het bedrag: "Prachtig dat voor ons onderzoek een dergelijk bedrag door Bergh in het Zadel beschikbaar wordt gesteld. Ons onderzoek is een relatief klein project dat niet in aanmerking komt voor giften vanuit het KWF.''

Na afloop van de golfdag konden de deelnemers en de gasten genieten van een prima verzorgde barbecue op een met pagodetenten uitgebreid terras en gaven de Barghse Jonges uit 's-Heerenberg een miniconcert in de kantine en op het terras van de golfclub. Namens de zangers vertelde Marcel Giezenaar dat zij half november hun nieuwe CD gaan presenteren. Bovendien geven ze op 29 september van het volgend jaar in 's-Heerenberg een nieuw concert, ondermeer in samenwerking met de Black Föös, waarvan de opbrengst opnieuw ten goede zal komen aan Bergh in het Zadel.

De 's-Heerenbergse stichting mag toch niet over medewerking klagen. De Golfbaan en de driving range werd ook weer gratis ter beschikking gesteld, net trouwens als eerder dit jaar de golfbanen in Keppel, Hengelo (Gld) en in Winterswijk. Monic Rootinck fungeerde de hele dag als gastvrouw.

Aan het begin van de golfdag kon Wim Hendriksen meedelen dat de stichting Bergh in het Zadel een geweldige gift heeft ontvangen van de Daphne Veldhuis Stichting. Rijn Mijdema, eigenaar van Mezzo restaurant in Braamt en oprichter van de stichting Daphne Veldhuis heeft een bedrag van 10.000 euro beschikbaar gesteld aan Bergh in het Zadel.

De uitslagen van de vierde GolfdagBergh luidden als volgt:

Neary hole 3: dames: Marcella te Booij en heren: Tim Knoop; rearest to the line: dames: Hanny Kuster en heren: André Onnink; clinic: dames: Monique Lubbers en heren Toin de Ruiter; wedstrijd dames: 1. Miriam Volkers 32 pt; 2. Julia de Bruijn 30 pt; heren: 1. Albert van Rangelrooy 37 pt.; 2. Wim ter Heerdt 35 pt.; 3. Tom Spann 33 pt.

Meer berichten


Shopbox