Logo montferlandjournaal.nl


Nicole Bolder Fotografie

Vincent Nijhof en Lambert-Jan Koops grote winnaars van het Achterhoeks Buutkampioenschap.

REGIO - Vincent Nijhof prolongeerde zijn titel met de buut “Uitvaartzorg Leen van der Veen” en pakte Lambert-Jan Koops namens CV de Paverts uit Zeddam de publieksprijs met zijn buut: “Danny van ’t Groen”.

De tweede prijs bij de vakjury was eveneens voor Lambert-Jan en de derde prijs was prooi voor Daniel Schmitz van d’Olde Waskupen.

Vincent nam het publiek mee in de wereld van de uitvaartzorg met een buut die in detail was doorgetrokken. Lambert-Jan pakte het publiek met een geweldige uitvoering van een gemeentewerker. Welke ook het type was van Daniël, Theo van de Wedeo. De buuts lagen inhoudelijk van elkaar af, maar wisten beiden de jury te overtuigen voor een welverdiende podiumplek.

Verder stonden op het podium, Niels Berendsen, die namens de organiserende vereniging, de Deurzetters uit Etten, het spits af mocht bijten als Darter. De “koude zaal” was snel opgewarmd voor Willem Rouwhost. Vanuit Zieuwent had Willem Rouwhorst de lachers op zijn hand met zijn buut “de Zwarte Cross”.

Marcel Braam namens de Vossenjagers uit Azwijn was op zoek naar een “regionale Prins Carnaval”. Tafel 11, namens de Metworst uit Silvolde, wisten het publiek te vermaken met een optreden als postbezorgers. Eveneens uit Silvolde stond Remco van Aken uit Silvolde op het podium als tovenaar Bremske Perkamentus.

In twee jaar tijd is het Achterhoeks Buutkampioenschap uitgegroeid tot een regionaal fenomeen. Van heinde en ver komen de gasten en deelnemers naar het Achterhoeks Buutkampioenschap dat georganiseerd wordt door deze jonge vereniging uit Etten, de Deurzetters. De Deurzetters zijn in 2015 opgericht, maar hebben zich snel geprofileerd in de regio als een ondernemende vereniging.

Dat dit evenement een schot in de roos was, bleek wederom uit de kaartverkoop. De 250 kaarten vlogen als zoete broodjes over de toonbank en het evenement was al snel weer uitverkocht.

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”, aldus voorzitter Maurice Scholten. “Wij zijn van mening dat er in onze regio veel humoristisch talent zit en met dit kampioenschap hopen we onze carnavalsverenging nog beter op de kaart te zetten en onderlinge uitwisseling van buutreedners te stimuleren”. Dat bleek afgelopen zaterdagavond wederom bij onze prachtige residentie Köster, waar voor de gelegenheid een prachtig kasteel voor de deur stond.

Meer berichten
Shopbox