Logo montferlandjournaal.nl


Trots poseren van links naar rechts Wim Hendriksen, Hans Bruns en Sjef Smeets met de cheque van 8500 euro, die verdeeld wordt tussen BIHZ en Matchis (foto: Jan Kraaijenbrink)
Trots poseren van links naar rechts Wim Hendriksen, Hans Bruns en Sjef Smeets met de cheque van 8500 euro, die verdeeld wordt tussen BIHZ en Matchis (foto: Jan Kraaijenbrink) (Foto: Jan Kraaijenbrink)

Recordopbrengst Habru Duivendag

Habru-directeur Hans Bruns kon vrijdag 1 december een cheque van maar liefst 8500 euro overhandigen aan een afvaardiging van Bergh in het Zadel en van de Stichting Matchis.

DOETINCHEM/'S-HEERENBERG - Het was de recordopbrengst van de negende Habru Duivendag, gehouden door Habru Duivensport in Doetinchem, een onderdeel van Habru aluminium lastechniek B.V. en inmiddels een begrip binnen de duivensport. De dag werd gehouden op 14 oktober in de eigen bedrijfshal aan de Transportweg in Doetinchem. Na in 2014 € 2400,00 en in 2015 € 2650,00 binnen gehaald te hebben voor het goede doel, de kankerbestrijding, steeg het bedrag voor Bergh in het Zadel vorig jaar al dankzij een online-veiling van topduiven geschonken door topfokkers, die bereid bleken om voor een veiling een kampioensduif beschikbaar te stellen. Die veiling bracht vorig jaar samen met een verloting 7000 euro op. Dit jaar werd die opbrengst nog overtroffen. De veiling bracht alleen al € 6.300,00 op. Daar kwam de opbrengst van de verloting, € 2.200,00, nog bij. Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding en de stichting Matchis, die stamceldonoren werft, ontvingen € 4.250,00 euro. Naast Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel was vrijdag Sjef Smeets vrijwilliger van Matchis naar Doetinchem gekomen. Hij verving coördinator Margot van den Akker, die zich met een stevige griep af moest melden. Smeets, woonachtig in het Limburgse Heijen, is zelf een ex-leukemiepatiënt, die door een stamceltransplantatie de ziekte overleefd heeft. Binnen zijn familie was destijds geen match te vinden. Ook in de wereldwijde databank van Matchis bleek geen match aanwezig. Dat lukte wel in de navelstreng databank en dat was de redding voor Sjef Smeets. Door de geweldige opbrengst van € 8.500,00 heeft de Doesburgse directeur van het Doetinchemse bedrijf in duivensport producten nu al besloten ook volgend jaar weer een duivendag met veiling voor Bergh in het Zadel te houden, zo liet hij Wim Hendriksen weten. De 's-Heerenbergse stichting heeft inmiddels alweer een goed doel uitgezocht, waar de opbrengst van de duivendag van 2018 naar toe zal gaan, namelijk net als dit jaar naar het onderzoek naar therapie-resistentie acute leukemie bij kinderen. Ook de fietstocht die Bergh in het Zadel in 2019 van 's-Heerenberg naar Dresden en terug zal rijden, is voor dit goede doel.

Meer berichten
Shopbox