Logo montferlandjournaal.nl


Op zaterdag 16 december is er een speciale actie waar alle supermarkten in Didam hun medewerking aan hebben toegezegd. Bij de kassa in de supermarkten komen dozen te staan. Klanten kunnen hierin producten achterlaten.
Op zaterdag 16 december is er een speciale actie waar alle supermarkten in Didam hun medewerking aan hebben toegezegd. Bij de kassa in de supermarkten komen dozen te staan. Klanten kunnen hierin producten achterlaten. (Foto: Karin van der Velden)

Decemberactie voor de Voedselbank

Op zaterdag 16 december is er een speciale actie voor de voedselbank waaraan alle supermarkten in Didam hun medewerking hebben toegezegd. Deze actie wordt georganiseerd door de Stichting Voedselbank Montferland in samenwerking met Gastvrij Didam. Voor deze actie vraagt de organisatie inwoners van Didam en omstreken om hulp.

DIDAM - Bij de kassa's in de supermarkten komen dozen te staan. Klanten kunnen hierin producten achterlaten, die ze speciaal voor De Voedselbank hebben gekocht of nog thuis in de kast hadden staan (let op: producten mogen niet voorbij de uiterste houdbaarheidsdatum zijn). Op een boodschappenlijstje staat welke producten het hardste nodig zijn. Supermarkten werken hieraan mee door deze artikelen tegen scherpe prijzen te aan te bieden. De ingezamelde etenswaren worden in de pakketten gedaan en voor de komende feestdagen uitgedeeld aan cliënten van de voedselbank. U kunt ook 22 december tussen 17.00 uur en 18.00 uur (houdbare) voedselproducten inleveren in de kerkportalen van alle kerken in de gemeente Montferland.

De Voedselbank

De Voedselbank zorgt ervoor dat zo'n 90 boodschappentassen worden gevuld voor gezinnen in de gemeente Montferland, die onder de armoedegrens leven. Het gaat daarbij vooral om houdbare producten, maar ook verse groenten, fruit en brood worden ingepakt.

Pieter Jan van den Berg is nog maar kort voorzitter van de Montferlandse Voedselbank. Hij vertelt mensen zich uit schaamte niet aanmelden, terwijl ze wel in aanmerking komen: "Het kan door een samenloop van omstandigheden zomaar nodig zijn om een beroep te doen op hulp, bijvoorbeeld als iemand zijn baan verliest en ook nog eens gaat scheiden. In zo'n crisissituatie kunnen we binnen 24 uur hulp regelen. We bieden ook tijdelijke hulp. Bel ons als dat nodig is!" Van den Berg wil zich als voorzitter samen andere partijen, zoals de gemeente, de kerk en werkgevers, sterk maken voor het aanpakken van structurele armoede in de gemeente: "Na de maximale periode van drie jaar hulp, laten we mensen niet vallen. Maar uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat mensen zichzelf weer kunnen redden."

Intussen zijn er nog dringend vrijwilligers nodig die op vrijdag willen helpen met het inpakken en bezorgen van pakketten. Dat gebeurt op een nieuw adres. De Voedelbank is sinds kort gevestigd aan de Pittelderstraat 20. Belangstellenden zijn op vrijdagen van harte welkom om eens te komen kijken.

voedselbankmontferland.nl

Meer berichten
Shopbox