Logo montferlandjournaal.nl


'Je hebt altijd een hardloopmaatje bij je'

"Canicross is hardlopen met je hond, maar dan in wedstrijdverband", legt Oosterbeker Marco Polman van Canicross Arnhem uit. "De hond loopt voorop, zo moet je in ieder geval finishen. Anders krijg je strafpunten, of kun je zelfs gediskwalificeerd worden."

Door Marnix ten Brinke

Oosterbeek - Samen met Femke Schuurman heeft hij Canicross Arnhem opgericht. "Ik wilde mij eerst aansluiten bij een andere groep in Apeldoorn. Maar toen ik daar was waren er maar twee andere mensen. Toen dacht ik, 'dan ga ik wat dichterbij huis zelf iets oprichten'. We zijn gestart met een Facebookpagina en hebben in vrije korte tijd nu een groep van tien man. Dat is een prima grootte. Wanneer je een hele grote groep krijgt, ontstaan er meteen ook allerlei verwachtingen. Dat wil ik niet."
Iedereen die mee wil doen is van harte welkom. Het enige wat je moet kunnen is een beetje conditie hebben, want je moet wel vijf kilometer kunnen lopen met je hond. Daarnaast moest je natuurlijk een hond hebben die het wel leuk vind om te rennen. "Met honden rennen is hartstikke leuk", vindt Marco. "Ze vertellen elkaar hoe het moet. Ze zien het als een roedel en je hebt altijd een alfa-mannetje dat voorop loopt."
Zelf heeft hij een kruising tussen een mopshond en een shih tzu. "Twee en een half jaar lang zeurden mijn kinderen om een hond. Ik dacht 'dat is prima, maar dan wel een makkelijk hondje'. Ik had geen zin in een hond waar je kilometers mee moest lopen. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een blessure ging ik lopen met het beestje en hij liep heel hard en zo ontstond er eigenlijk een wisselwerking. Mede door het lopen met de hond ben ik goed hersteld van mijn blessure. Door de hond loop ik nu ook meer te hard. Dan maar vijftien minuten later thuis."
Honden die meedoen met Canicross hebben een tuigje aan en de riem, een elastische lijn, zit verbonden aan je middel. "Dat is prettiger tijdens het lopen. Het hardlopen is nu een stuk leuker geworden. Je hebt gewoon altijd een hardloopmaatje bij je en hij helpt je bij het hardlopen."
Meer informatie is te vinden op:

www.canicrossarnhem.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox