Logo montferlandjournaal.nl


Foto: PvdA Montferland

Vrouwen aan de top bij kieslijst PvdA Montferland

MONTFERLAND - Bij PvdA Montferland zijn de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Tijdens de ledenvergadering van 20 december kozen de leden hun kandidaten. Een speciale commissie selecteerde de kandidaten op hun kwaliteiten, vaardigheden en ervaring en droeg deze volgorde voor, die door de leden werd overgenomen. Opvallend is dat de top drie uit vrouwen bestaat. De huidige wethouder Ingrid Wolsing uit Didam voert de lijst aan. Daarna volgt waterschapsbestuurder Els Rutting uit Braamt. Als derde staat Dini Burgers, die nu voorzitter is van de dorpsraad in Kilder.

Op plek vier staat André Menting uit Stokkum, die nu lid is van de raadscommissie Ruimte en Financiën. Justin van Moll uit ’s-Heerenberg is de jongste op de lijst. Op plek 6 en 7 staan Diane Peters uit Didam en Felix van Moll uit ’s-Heerenberg.

De lijst bestaat momenteel uit 16 kandidaten, maar kan mogelijk nog met enkele kandidaten worden uitgebreid.

Tijdens de ledenvergadering is ook het concept-verkiezingsprogramma besproken en vastgesteld. Daarin worden nog enkele wijzigingen aangebracht, maar enkele onderwerpen voeren de boventoon. Dat zijn bijvoorbeeld de bestrijding van armoede, meer aandacht voor mantelzorg en een grotere stem voor inwoners bij projecten.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018.

Meer berichten
Shopbox