Logo montferlandjournaal.nl


Fred Baars en Louis van Gaal tijdens de opening van het museum (foto: Jan Kraaijenbrink)
Fred Baars en Louis van Gaal tijdens de opening van het museum (foto: Jan Kraaijenbrink)

Mooie giften van voetbalmuseum Home of Football

Home of Football, het voetbalmuseum in Braamt, heeft een mooie gift overgemaakt aan Bergh in het Zadel en ook aan de Stichting Spieren voor Spieren, waarvan Louis van Gaal ambassadeur is. Beide stichtingen hebben inmiddels elk € 900,00 op hun rekeningen bijgeschreven gekregen. Het geld is afkomstig van vrijwillige giften van de bezoekers van het Braamtse museum.

braamt - Fred Baars, die samen met zijn vrouw Els en een flink aantal vrijwilligers het museum heeft opgezet, is zeer tevreden over het eerste halfjaar van Home of Football. "Het loopt fantastisch. We hebben tot nu toe 35 rondleidingen gehad met totaal 276 bezoekers. Onder hen ook twee Britten uit Derby. Zij waren zo enthousiast dat ze, toen ze hoorden dat wij op zoek zijn naar een paar paspoppen om de kleding van Louis van Gaal uit te stallen, spontaan hebben toegezegd deze vanuit Engeland naar Braamt te zullen sturen.'' Het museum bevat duizend kilo aan attributen uit de voetballerij - van Ajax tot Feyenoord en De Graafschap en van internationale clubs over de hele wereld - zoals foto's, shawls, shirtjes, vlaggen, kaartjes, speldjes, alles wat Fred Baars maar te pakken kon krijgen is er ondergebracht. Daarbij ook veel spullen van Louis van Gaal zelf, waarmee Fred Baars al sinds de negentiger jaren bevriend is.

Het museum is alleen op afspraak te bezoeken. De entree is gratis, maar Fred en zijn mensen rekenen wel op een vrije gift, die fifty/fifty verdeeld wordt onder de beide goede doelen, Spieren voor Spieren en Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Bezoek met een groep het museum Home of Football en laat u uitgebreid door Fred Baars rondleiden. Maak daarvoor een afspraak via: 06 - 2864 1329 of 06 - 2200 6886. Het museum is te vinden aan de Heuvelwijk 10 in Braamt.

homeoffootball.info

Meer berichten
Shopbox