Foto: Freddy van Dijken

D66 Montferland komt met ambitieus verkiezingsprogramma

MONTFERLAND - D66 Montferland heeft haar kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezing vastgesteld. Naast lijsttrekker Ruth Mijnen is de lijst aangevuld met jonge en ambitieuze kandidaten en enkele ervaren D66 kandidaten. Daarmee hoopt D66 haar bijdrage aan de gemeentepolitiek in Montferland verder uit te breiden en nog meer te bereiken dan in de afgelopen vier jaar al door D66 gerealiseerd is.

Het verkiezingsprogramma 2018-2022 staat vol met groene ambities en D66-idealen. Optimistisch en toekomstgericht. D66 is er trots op, omdat het tevens realistisch, bereikbaar én haalbaar is. De kernwoorden van het verkiezingsprogramma zijn goed klimaat, goed onderwijs en goed wonen. D66 kiest voor een gemeente waar iedereen goede kansen krijgt. Educatie is de sleutel tot persoonlijke ontwikkeling, hier moet de gemeente ondersteuning in bieden en toezien op kwaliteit en bereikbaarheid. D66 gelooft in eigen kracht van mensen met ondersteuning daar waar nodig.


Middels een echte stemming tijdens een ledenvergadering, waarbij alle leden hun voorkeur konden uitspreken voor hun meest geschikte kandidaat is de lijst vastgesteld. Al eerder was Ruth Mijnen gekozen door de leden als lijsttrekker. Ruth was erg blij met de opkomst tijdens de ledenvergadering: "Een hoge opkomst van leden en veel enthousiasme! D66 Montferland kan rekenen op een stevige basis en een groeiend ledenaantal. Voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 hebben we een mooie lijst kunnen samenstellen. Kortom, we hebben er zin in!"

Op nummer twee op de lijst is gekozen Freddy van Dijken uit Stokkum. De afgelopen 5 jaar was hij al verantwoordelijk voor de communicatie van D66 Montferland en actief als bestuurslid in het regiobestuur van D66. Freddy gaf duidelijk aan waar zijn ambities liggen : “Ik wil van toegevoegde waarde zijn en iets voor de gemeenschap betekenen. Ik geloof in een samenleving waarin we het samen moeten doen. Samen zorgen we voor de leefbaarheid en daar hebben we allemaal een rol in. Ik lever daar graag mijn bijdrage aan. Mijn ambitie is dat D66 binnen de gemeente een serieuze gesprekspartner is en onze mening er toe doet. Wij kunnen het verschil maken in een gemeenteraad die al tientallen jaren op traditionele wijze wordt bestuurd en die ons niet vooruit helpt. De communicatie met de burger is echt aan verbetering toe”.

Op nummer drie op de lijst staat de 25-jarige Mark Heebing uit Beek: “Het doet mij deugd te zien dat de leden van D66 Montferland mij op een hoge en daarmee verkiesbare plek hebben gestemd. De afgelopen raadsperiode heeft D66 Montferland, ondanks het kleine zetelaantal, veel bereikt. Desondanks moet er nog veel gebeuren zoals beter jongerenbeleid en meer stappen op het gebied van duurzaamheid. Daar ga ik mij, samen met andere kandidaten voor inzetten.”

Op nummer 4 en 5 staan respectievelijk Guido Seegers en Edwin Verschoor.Zij hebben de afgelopen vier jaar al een functie vervuld in de raadscommissie voor D66. D66 is blij dat hun opgebouwde expertise verder inzetten kan worden voor de partij. De totale lijst wordt gecomplementeerd met jong talent, oudgedienden en echte D66 sympathisanten.

De complete lijst

1 Ruth Mijnen                         Stokkum        

2 Freddy van Dijken         Stokkum        

3 Mark Heebing                 Beek

4 Guido Seegers                 ‘s-Heerenberg

5 Edwin Verschoor                Zeddam

6 Freek van der Duin         ‘s-Heerenberg

7 Julia de Bruin-Politiek         Zeddam

8 Stan Hellegers                 Beek

9 Coen Ariens                        Zeddam

10 Jo Gruijters                 Didam

11 Niels Wiendels                 Didam

12 Theo Swenne                 Didam

De kernwoorden van het verkiezingsprogramma zijn goed klimaat, goed onderwijs en goed wonen. Het volledige verkiezingsprogramma is gepubliceerd op https://montferland.d66.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden