Logo montferlandjournaal.nl


Docent Simone Ruesink speelde leuke liedjes op de gitaar en de aanwezigen dreumesen peuters konden niet stil blijven staan. De kleine voetjes gingen al snel van de vloer. (foto: PR)
Docent Simone Ruesink speelde leuke liedjes op de gitaar en de aanwezigen dreumesen peuters konden niet stil blijven staan. De kleine voetjes gingen al snel van de vloer. (foto: PR)

Peuters stampen, springen en swingen

Zingen, springen, dansen, klappen, luisteren. Het kon allemaal bij de Sing-In voor peuters en hun (groot)ouders, op woensdag 10 januari in de Muziekschool in 's-Heerenberg. In deze workshop konden de kleintjes kennismaken met muziekles, helemaal afgestemd op hun leeftijd.

's-Heerenberg - Op deze woensdagochtend hebben zeker 25 mensen (met name moeders en een enkele oma. red.) hun dreumes of peuter meegenomen naar de muziekworkshop. De kleintjes kunnen meteen wat speelgoed pakken. Docent Simone Ruesink, die ook muziekles geeft op basisscholen, is verheugd over de belangstelling. "Leuk dat jullie allemaal gekomen zijn. Ik pas het programma vandaag een beetje aan op deze grote groep. In de gewone lessen zijn er maximaal tien kinderen." Simone steekt van wal met een liedje om het speelgoed samen op te ruimen. "We doen bijna alles met zingen! Laten we de kring nog maar wat groter maken. Kinderen die eerder al eens bij een les geweest zijn, weten dat ik altijd iemand bij me heb: de handpop Knorretje. Die heet iedereen welkom." Het lied van het varkentje Knorretje wordt ingezet en door sommigen meegezongen. Voor In de maneschijn… pakt Simone ook haar blokfluit erbij. Even later is iedereen samen aan het stampen, springen en swingen, terwijl Simone rondloopt met haar gitaar. "Wel op tijd samen stilstaan natuurlijk!" Het volgende onderdeel vinden ze ook geweldig: een rammelaar of gevuld flesje om zelf geluid mee te maken. Paardje rijden op schoot valt ook erg in de smaak: 'Hobbel de bobbel' klinkt uit volle borst, begeleid door Simone achter de piano, waarbij een jochie probeert mee te pingelen. Alles wat er uit de grote koffer komt is natuurlijk spannend. Sjaaltjes om mee te wapperen en witte watten om het te laten sneeuwen. Je verstoppen onder een sjaaltje: kiekeboe! Als alle spullen weer in de koffer of kast liggen, geeft de juf de kinderen een compliment. 

Lees het complete artikel in het Montferland Journaal van dinsdag 16 januari 2018 

Meer berichten
Shopbox