Het is nog te gevaarlijk om een boswandeling te maken. (foto: Natuurmonumenten - J. Pelgrum)
Het is nog te gevaarlijk om een boswandeling te maken. (foto: Natuurmonumenten - J. Pelgrum) (Foto: Natuurmonumenten - J. Pelgrum)

'Maak deze twee weken nog geen boswandeling!'

De storm van donderdag 18 januari heeft ook in bossen in Achterhoek en Liemers flink huis gehouden. Sommige paden zijn zelfs in zijn geheel gebarricadeerd.

REGIO - De boswachters zijn hard aan het werk om alle wandel-, fiets- en ruiterroutes weer toegankelijk te maken. Naar verwachting gaat dit nog zeker twee weken duren. Dringend verzoek; blijf deze weken nog uit de bossen. Er hangen veel losse takken, half omgevallen bomen en paden zijn versperd. Komende dagen trekt de wind weer aan en is de kans groot dat er takken en zelfs hele bomen naar beneden komen. Ook bij het zagen van bomen schiet nog wel eens het een en ander weg. Boswachters werken hard om de bossen zo snel mogelijk weer veilig te krijgen. De storm heeft flink heeft flink huisgehouden in de Achterhoekse en Liemerse natuurgebieden. "Er zijn enkele monumentale bomen omgegaan. Echt eeuwig zonde", zegt boswachter Erwin Grob uit het Bergherbos. "Daarentegen is de storm niet alleen maar nadelig voor de natuurgebieden. Er zijn nieuwe open plekken in het bos ontstaan en er ligt én staat straks extra dood hout. Een afwisselend bos, met open plekken en meer besloten stukken zorgt voor een grote diversiteit aan planten en dieren. Het dode hout is een goed leefgebied voor insecten. Spechten en boomklevers komen weer op die insecten af. Kortom dood hout leeft!"

Meer berichten