Carnavalisten uit de hele regio kwamen zaterdagavond massaal naar de sporthal in 's-Heerenberg, om te kijken naar het gevarieerde programma dat Prins Thiemo I voorgeschoteld kreeg. (foto: Marco Scheurink)
Carnavalisten uit de hele regio kwamen zaterdagavond massaal naar de sporthal in 's-Heerenberg, om te kijken naar het gevarieerde programma dat Prins Thiemo I voorgeschoteld kreeg. (foto: Marco Scheurink) (Foto: Marco Scheurink )

Pronkzitting XL was wederom een succes

Al weken van tevoren was de Pronkzitting XL van carnavalsvereniging d'Olde Waskupen uitverkocht. Daarom kwamen carnavalisten uit de hele regio zaterdagavond massaal naar de sporthal in 's-Heerenberg, om te kijken naar het gevarieerde programma dat Prins Thiemo I voorgeschoteld kreeg.

's-Heerenberg - De avond vond plaats onder begeleiding van president Danny Krijgsman, het Grensland orkest, Awesome en Bad Habit. Met vaste programmapunten zoals de dansgarde, de jonge band Loud (voorheen The Cubs) was het programma al erg gevarieerd. Maar tijdens XL is er niet alleen ruimte voor plaatselijk talent. De carnavalsvereniging heeft ook artiesten van buiten de stads- en landsgrenzen. Winnaar van de carnavalskraker trofee van Optimaal FM, Hey Now, bracht onder andere het nummer 't is weer zo wiet. Sniederke liet zijn nieuwe inzending voor de carnavalskraker horen met de titel Dat smik naor meer. Ook landsgrenzen worden overschreden. Kees Engelbarts en zijn zoon Daan kwamen vanuit Genève om de originele versie van Mientje te brengen. Dit alles onder toeziend oog van moeder/oma Mientje. Alleen op gitaar, zoals hun vader en opa Bernard het ooit bedacht heeft. Het zorgde voor kippenvel bij alle carnavalisten. De Prinzengarde van buurvereniging Geck uit Emmerich zorgde ook weer voor spektakel. Het Valentino Trio, bestaande uit Danny (Daniel Schmitz) en Vinnie Valentino (Vincent Nijhof) kwam net terug uit Zuid-Korea en was vergeten welke nummers ze nou eigenlijk in hadden moeten studeren. Uiteindelijk na een omzwerving van nummers kwam de band samen met de broers uit bij Je Loog tegen mij. Naast Kees en Daan Engelbarts, brachten onder andere Sjaak sr. en Sjaak jr. Böhmer de Hossa-medley vol oude Duitse schlagers en debutant Danny Evers zorgde er met een feest-versie van Het is een nacht voor dat de voeten van de vloer gingen. DJ Elmo zorgde tijdens de afterparty dat de voeten van de vloer bleven gaan. Jaarlijks wordt op deze avond ook de onderscheiding van carnavalist van het jaar uitgereikt. Die eer ging dit jaar uit naar Piet Willemsen. Piet is al lid van de vereniging sinds 1978, is voorzitter van de dansgarde, lid van de technische- en horeca commissie en zet zich zo al jaren in voor de d'Olde Waskupen. Op zaterdagmiddag gaf de jeugd al het goede voorbeeld. Al weken waren tientallen kinderen tijdens de buutschool aan het oefenen op de acts. Op zaterdagmiddag brachten zij voor jeugdprins Jeb I een prachtig programma vol dans en muziek. Daarnaast kreeg Sil Evers de eer om zich een jaar lang carnavalist van het jaar bij de jeugd te mogen noemen.

waskupen.nl

Meer berichten