De griepepidemie heeft ook de Montferlandse burgemeester geveld. Stef Verf, verrichtte daarom de officiële opening van de feestelijke jubileumdag en het Cultureel Jaar in Meulenvelden. In het woonzorgcomplex vinden jong en oud onderdak.
De griepepidemie heeft ook de Montferlandse burgemeester geveld. Stef Verf, verrichtte daarom de officiële opening van de feestelijke jubileumdag en het Cultureel Jaar in Meulenvelden. In het woonzorgcomplex vinden jong en oud onderdak. (Foto: Karin van der Velden)

Meulenvelden bruist al tien jaar

Alle betrokken partners waren zaterdag 3 februari aanwezig in het feestelijk aangeklede atrium van Meulenvelden. Er was live muziek en er viel kunst te bewonderen. Deelnemers aan een informatiemarkt lieten zien wat er allemaal te beleven valt in het wooncentrum. Daartussen bewoners, soms in een rolstoel of achter een rollator, en veel andere belangstellenden.

DIDAM - Wonen, welzijn en zorg. Dat is de slogan die alles over Meulenvelden zegt. "De initiatiefnemers waren hun tijd ver vooruit", zegt Arjan ter Bogt, directeur van Plavei, de woningcorporatie die eigenaar van Meulenvelden is. "Het idee dat mensen met een zorgbehoefte in een gebouw wonen, waar winkels en dienstverleners zorgen voor aanloop en waar organisaties zorgen voor leefbaarheid, is inmiddels een veel toegepast concept." Ter Bogt geeft aan dat er 'in de plint' ofwel op de begane grond, gezocht wordt naar nog meer activiteiten. Het is zijn grote wens dat de bibliotheek in Meulenvelden onderdak vindt, nu door het masterplan de huidige huisvesting verdwijnt.

Willemien Wiersma van Bruisend Meulenvelden geeft aan dat de activiteiten voor iedereen zijn: "Vaak wordt gedacht dat wij alleen voor bewoners van Meulenvelden evenementen en workshops organiseren, maar alle Didammers, jong en oud, zijn hierbij van harte welkom!"

Liemerije is hoofdgebruiker van Meulenvelden. Hier worden verschillende vormen van ouderenzorg onder één dak aangeboden. Er zijn appartementen waar mensen zelfstandig wonen, met een eigen deurbel en eigen inrichting. Diemzicht biedt een beschermde woonomgeving voor ouderen met dementie en in Waverlo wonen ouderen die door lichamelijke problemen intensieve zorg nodig hebben. Medewerkers houden rekening met wensen en het ritme van de bewoners. Het dagprogramma, de activiteiten en maaltijden verschillen van persoon tot persoon. De aanwezigheid van voorzieningen als een restaurant, kinderopvang, een kapper en het filmhuis zorgen dat de cliënten van Liemerije nog meedoen aan het Didamse dorpse leven. Het hele complex is met een park, plein, gebouwen en straten eigenlijk een complete woonwijk, waar ouderen, maar ook starters een thuis vinden.
 

Lees het complete verhaal in het Montferland Journaal van dinsdag 13 februari 2018 

Meer berichten