De avond werd verzorgd door Betty Roes van EHBO-Didam en zij werd geassisteerd door lotus (uitbeelding van slachtoffer) Martin Welling  (foto: Kontaktraad Loil)
De avond werd verzorgd door Betty Roes van EHBO-Didam en zij werd geassisteerd door lotus (uitbeelding van slachtoffer) Martin Welling (foto: Kontaktraad Loil) (Foto: Kontaktraad Loil )

Loilse Workshop EHBO bij kinderen

LOIL - Samen met de Daltonbasisschool St. Jozef, Welcom en EHBO Didam hield de Kontaktraad Loil woensdag 24 januari een workshop EHBO bij kinderen. De deelnemers bestonden uit opa's, oma's, vaders en moeders. Op de vraag ; wat te doen als een baby of kleuter tekenen van bewusteloosheid vertoond?, moesten zij het antwoord schuldig blijven. Met behulp van filmpjes en demonstraties werd uitgelegd wat de belangrijkste signalen zijn om verstikking, brandwonden en bewusteloosheid te herkennen en welke eerste handelingen nodig zijn.
Ook werd de werking van een AED getoond. Een workshop is vaak de eerste stap naar een officiële EHBO cursus te volgen. EHBO-Didam biedt deze in 5 avonden tussen 22 maart en 12 april aan op maandag en donderdag avond van 19.30 tot 21.30 uur.

Meer berichten