Uitzicht op Zeddam, een van de landschappelijke parels van Montferland. Iedereen wordt uitgedaagd om minstens zo'n mooie foto te maken.
Uitzicht op Zeddam, een van de landschappelijke parels van Montferland. Iedereen wordt uitgedaagd om minstens zo'n mooie foto te maken. (foto: Montferland Cultuurfonds)

Ode aan het Montferlandse Landschap

di 3 aug 2021, 00:44 Algemeen

van de redactie 

MONTFERLAND - Stichting Montferland Cultuurfonds en kasteel Huis Bergh organiseren een fotowedstrijd met het thema ‘Ode aan het Montferlandse Landschap’. Iedereen wordt uitgedaagd om de mooiste, meest herkenbare, unieke, karakteristieke, authentieke, liefdevolle foto van het Montferlandse landschap te maken.

Nergens ter wereld is het landschap op korte afstand zo divers als in Nederland. Maar het vertelt steeds hetzelfde verhaal: de eeuwenoude verbinding tussen mens en natuur. Net zo lang vormt het Nederlandse landschap een inspiratiebron voor schilders, schrijvers en kunstenaars. In 2021 brengen zeven streken, waaronder de Achterhoek, een ode aan het Nederlandse landschap.

‘Er wordt ook een gelimiteerde oplage ansichtkaarten gedrukt met daarop de prijswinnende foto’s’

Fotowedstrijd

Stichting Montferland Cultuurfonds en kasteel Huis Bergh haken op dit thema aan met een fotowedstrijd. Iedereen mag aan deze fotowedstrijd meedoen, per persoon met maximaal twee foto’s. Zowel inwoners van Montferland als bezoekers of mensen uit de regio. Als de foto maar in Montferland is gemaakt.

Expositie

Uit de inzendingen worden tien winnende foto’s geselecteerd. De fotografen van de eerste, tweede en derde prijs worden beloond met geldprijzen van 500, 250 en 100 euro. De overige prijzen bestaan uit dinerbonnen van Grandcafé de Snor en Restaurant HJ’57 in ‘s-Heerenberg. De winnende foto’s worden in de maand oktober geëxposeerd in de ‘oudste tuin van Nederland’ in de ’s-Heerenbergse Plantage achter kasteel Huis Bergh. Er wordt ook een gelimiteerde oplage ansichtkaarten gedrukt met daarop de prijswinnende foto’s.

Deelnemen?

Een jury bestaande uit Theo Kock (fotograaf), Ilse Bekker (fotograaf) Fons van Pul (Voorzitter Montferland Cultuurfonds), Jacqueline Wissink (Huis Bergh) en Wim Hendriksen (Bergh in het Zadel) kiest aan de hand van de inzendingen de winnende foto’s. De winnaars worden bekend gemaakt op 30 september. Klik hier om te lezen hoe je kunt deelnemen en wat de spelregels zijn. Meedoen kan tot 13 september.