Rob Giesen en Alex Steg hopen dat veel jeugd en volwassenen een zomersportpas aanschaffen.
Rob Giesen en Alex Steg hopen dat veel jeugd en volwassenen een zomersportpas aanschaffen. (foto: Karin van der Velden)

Zomerspelen nu voor jong en oud

vr 23 jul 2021, 15:10 Algemeen

door Karin van der Velden

DIDAM - Open Club De Nevelhorst houdt samen met Welcom, voetbalvereniging DVC’26, tennisvereniging Didam, turnvereniging Margriet De Open Club Zomerspelen Zowel kinderen vanaf zes jaar als volwassenen kunnen meedoen.

Van 27 juli tot en met 2 september zijn er op alle doordeweekse dagen sportactiviteiten bij drie accommodaties rondom De Nevelhorst en bij de markthal. Laagdrempelig kennismaken met verschillende sporten of samen met vrienden een sportieve en gezellige middag beleven. Tijdens de Zomerspelen vul je zelf in hoe je in beweging komt. “Kinderen van zes tot en met veertien kunnen voor € 5,00 per activiteit op dinsdag, woensdag en donderdag meedoen aan de Nevelhorst Games en diverse clinics. Daarbij is deskundige begeleiding aanwezig”, vertelt Alex Steg die bij Open Club de Nevelhorst de PR regelt. “Die clinics zijn bijvoorbeeld een racketdag, basketbal bij het skills court van DVC en bij de markthal en free running in de turnhal. Overblijven kan ook, dat is voor de ouders lekker makkelijk. 

Zomersportpas

Kinderen vanaf twaalf jaar en volwassenen kunnen een zomersportpas aanschaffen. Die pas kost voor jeugd tot en met achttien jaar € 15,00 en voor volwassenen € 25,00. Met een sportpas kun je zes weken lang meedoen aan activiteiten bij de drie sportverenigingen. Er is geen begeleiding, wel toezicht. 55-plussers kunnen met de pas meedoen aan een speciaal programma.” Open Club de Nevelhorst vindt dat sport en beweging een middel is voor een gezond en fit leven. Coördinator Rob Giesen: “Door corona zat iedereen veel binnen en lang achter de computer. Met een variëteit aan sport en spel in de zomervakantie willen we jong en oud verleiden om in beweging te komen. Het sociale aspect is daarbij ook heel belangrijk. Zeker nu dat er door corona lang niet was, is het fijn dat je lekker samen kunt spelen met leeftijdsgenoten. Dus schaf zo’n sportpas aan voor je tieners, neem er zelf een en doe je ouders er een cadeau!” 

Campingsfeertje

Alex voegt eraan toe dat het ongedwongen moet zijn: “Eigenlijk zoals op de camping, waar zo’n spelletje voetbal spontaan ontstaat. Leeftijden door elkaar, lekker samen sporten. Je bepaalt zelf wat je wel en niet wilt doen. Je sluit je alleen aan of spreekt af met een groepje vrienden. Lekker vrijblijvend balletje trappen en chillen. Iedereen is welkom.” Het concept van vrij trainen is voor het eerst. Er zijn weinig regels, de Open Club wil dit jaar kijken hoe dat gaat en leren van ervaring. Rob: “Als je geen lid bent, stap je niet zo makkelijk bij een sportvereniging binnen, nu kun je het vrijblijvend proberen. Voor de verenigingen is het nog een hele investering. Zij moeten zorgen voor de vrijwilligers die in de zomervakantie klaarstaan om te realiseren. De kantines zijn open om nog even na te kunnen praten.” Meer informatie is te vinden op de website.

openclubdenevelhorst.nl