Bestuurders Eric Jansen en Geert Hageman vertellen trots over alle ontwikkelingen, waaraan veel leden meewerkten.
Bestuurders Eric Jansen en Geert Hageman vertellen trots over alle ontwikkelingen, waaraan veel leden meewerkten. (foto: Karin van der Velden)

Oud-leden welkom bij jubileum TVD

ma 23 aug 2021, 22:58 Algemeen

door Karin van der Velden 

DIDAM - Vorig jaar kwam het er niet van, maar nu wordt dan eindelijk het vijftigjarig jubileum van tennisverenging Didam gevierd. Leden en oud-leden zijn van harte welkom om het feest mee te vieren.

Er zijn zo’n 700 uitnodigingen verstuurd, maar van veel oud-leden ontbreken de adresgegevens. Het bestuur van de jubilerende tennisvereniging hoopt via de (social) media nog veel mensen te bereiken die ooit lid waren. Zij worden uitgenodigd op 28 augustus voor een reünie die van 13.00 tot 15.00 uur duurt en voor het officiële gedeelte met receptie dat daarna volgt.

‘De tennisvereniging is van oorsprong niet gewend om de hand op te houden, maar het zou fijn zijn als de gemeente ook financieel bijdraagt’

Koken

Op het hoogtepunt van de tennisvereniging jaren geleden waren er zo’n zeshonderd leden. De tennisvereniging kende ook moeilijke jaren. Tennis was de laatste jaren niet meer zo populair bij de jeugd en er stopten meer leden dan dat erbij kwamen. Dat veranderde toen er zeven jaar geleden een nieuw bestuur kwam. Voortvarend werden veranderingen doorgevoerd. Nu telt TVD meer leden dan in de topjaren. Ruim 625 mensen uit Didam en omgeving maken gebruik van de mogelijkheid om voor 180 euro 24 uur per dag, 7 dagen per week te kunnen sporten in de accommodatie aan Luijnhorststraat 8 in Didam. Sporten, want met de komst van twee jeu-de-boule-banen en twee padelbanen is de tennisvereniging van weleer multifunctioneel. Deze banen worden de zaterdag officieel geopend. TVD heeft zich aangesloten bij Open Club De Nevelhorst en samen organiseren zij vanaf vanaf 2 september op woensdagochtend OldStars running en op donderdagmiddag OldStars tennis. En het blijft niet bij sport. Twee keer per maand wordt gekookt in het gezellig ingerichte clubhuis en eten zo’n twintig mensen gezellig samen. 

Ledverlichting

De accommodatie werd helemaal opgeknapt. Er werd ledverlichting aangebracht, banen werden voorzien van een nieuwe toplaag en drainage en de kantine werd opnieuw ingericht, compleet met een gezellig terras. Vijf tennisbanen met kunstgras en drie met gravel liggen er weer goed bij. Daarna kwam het idee om met padel te starten en dat werd een groot succes. Padel is laagdrempelig en vooral jonge mensen vinden het leuk. Omdat je, net als bij squash, ook de wanden mag gebruiken is het een snel en dynamisch spel.

Didams dubbel open

Intussen werd ook de entree aangepast en met een marketingplan werd de naamsbekendheid vergroot. Nu is er nog de wens om een derde padelbaan aan te leggen. Dan moet er wel een geluidsmuur komen, zodat de buren geen lawaaioverlast ondervinden. De gemeente moet daarvoor het bestemmingsplan wijzigen. De tennisvereniging is van oorsprong niet gewend om de hand op te houden, maar het zou fijn zijn als de gemeente ook financieel bijdraagt. Zondag 29 augustus start het Didams dubbel open, in combinatie met een padeltoernooi. TVD is in Gelderland de eerste die deze combinatie houdt voor de hele regio.

tvdidam.nl