In Zeddam is aan de Ettemastraat bij de protestantse kerk in Zeddam het monumentje Stenen van Hoop opgericht.
In Zeddam is aan de Ettemastraat bij de protestantse kerk in Zeddam het monumentje Stenen van Hoop opgericht. (foto: PR)

Monumentje Stenen van Hoop opgericht

Algemeen

ZEDDAM - In Zeddam hebben dominee Henriëtte Nieuwenhuis, ouderling Sijnie Heuvel en diaken Else Kaiser van de Protestantse Gemeente ‘s-Heerenberg Zeddam een klein monument opgericht. De plek heeft de naam Stenen van Hoop gekregen.

van de redactie

Al een jaar leven we met de aanwezigheid van een onzichtbaar virus. Mensen worden ziek, overlijden aan de gevolgen ervan. Ouderen en jongeren worstelen met eenzaamheid, vlakheid en verlangen naar echt contact en aanraking. Kerken en andere geloofsgemeenschappen kunnen niet meer in grote groepen bij elkaar komen, niet meer zingen. Het verenigingsleven ligt zo goed als stil; zonder muziek, sport, het Gilde en ga zo maar door.

Geloof in de liefde

Al een jaar genoeg redenen om met angst of wantrouwen je weg te vervolgen en om de hoop te verliezen. Toch houden wij hoop: hoop op geloof in de liefde. Een zichtbaar teken kan ons helpen om weer op te laden en de moed te vatten.

‘Ondanks de kwetsbaarheid van het leven blijven wij vertrouwen in de kracht van de liefde’

Volle betekenis

Stenen van Hoop aan de Ettemastraat bij de protestantse kerk in Zeddam, is een plek om hoop te delen voor en door iedereen die voorbijloopt. Iedereen mag daar een steen bijleggen. Een steen met een persoonlijke en hoopvolle boodschap, een afbeelding of een lege steen, maar voor jou van volle betekenis.

Kwetsbaar

Dominee Henriëtte Nieuwenhuis van de Protestantse Gemeente ‘s-Heerenberg Zeddam benadrukt de kracht van geloof, hoop en liefde: “Ondanks de kwetsbaarheid van het leven blijven wij vertrouwen in de kracht van de liefde. Zoals we horen in de bijbel verhalen over God die mens werd omwille van de liefde en zich kwetsbaar maakt, maar ook in de levensverhalen van mensen die weer kracht vinden om door te gaan.”

Jouw steen

Vanaf nu kun je jouw steen bij het kleine monumentje erbij leggen of gewoon kracht halen uit deze bijzondere plaats van Stenen van Hoop.

protestantsbergh.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal