Koenders Möl in Braamt. Foto: Wim Giebels
Koenders Möl in Braamt. Foto: Wim Giebels Wim Giebels

Koenders Möl in Braamt maakt kans op prijs van 75.000 euro

do 9 sep 2021, 13:03 Algemeen

Braamt - Vijf molens strijden dit jaar om de VriendenLoterij Molenprijs ter waarde van 75.000 euro. Daaronder ook Koenders Möl in Braamt.

De winnaar gaat met de hoofdprijs naar huis, de andere molens krijgen het aantal ontvangen stemmen uitgekeerd in euro’s. Elke stem levert dus geld op. Stemmen kan vanaf tot vrijdag 1 oktober 12.00 uur via de website.
Vereniging De Hollandsche Molen zet zich al bijna een eeuw in voor het behoud van de ruim 1.200 nog werkende molens in Nederland en organiseert jaarlijks de VriendenLoterij Molenprijs.
Koenders Möl is al bijna 150 jaar in de familie. Tot verdriet van het dorp Braamt stond de molen na het overlijden van de laatste molenaar Koenders heel lang stil. Zijn nichtje Betsy Wezendonk nam samen met haar man Harry de molen over. Zij zijn nu druk bezig de molen geheel te restaureren. Dit najaar gaan de kap en de wieken er weer op.
Als de molen klaar is, hoopt de familie een bezoekerscentrum bij de molen te bouwen. Daar zullen streekproducten worden verkocht en kunnen wandelaars van het Pieterpad, dat langs de molen loopt, even kunnen uitrusten. Harry Wezendonk ziet het helemaal voor zich: “We gaan het weer gezellig maken!”.
De andere genomineerden zijn molens in Schermerhorn, Amsterdam, Huijbergen en De Dellen.
Op woensdag 13 oktober 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt.

www.molenprijs.nl