De formatie Mbrass. Foto: Ilse Bekker
De formatie Mbrass. Foto: Ilse Bekker Ilse Bekker

Nieuw kleinschalig en duurzaam festival: KeK!

Algemeen

Zeddam - Maak kennis met festival Kunst en Kunstig 2.0, ofwel KeK festival. Op zondag 26 september, tussen 11.00 en 18.00 uur wordt inspiratietuinen De Ank aan de Doetinchemseweg 48 in Zeddam omgetoverd tot het nieuwe festivalterrein. 

Midden tussen het weelderinge groen staan de KeKke deelnemers (food, kunst en kekke duurzame producten) en zijn er diverse optredens te bezoeken. Toegangskaarten à vijf euro zijn alleen verkrijgbaar bij de ingang van het terrein.
“Door de enorme grootte van het terrein kunnen we op een verantwoorde wijze een mooi festival neerzetten”, meldt de organisatie. “Alle Kekke deelnemers zijn als doorstroomevenement te bezoeken. Er is meer dan voldoende ruimte om de anderhalve meter afstand te waarborgen. Elke (gezonde) bezoeker kan hier dus naar binnen zonder extra coronacheck, mits de anderhalve meter wordt nageleefd.”

Muziek
Voor de muziek is een apart omheind terrein ingericht, waar bezoekers middels het tonen van een corona testbewijs (vaccinatie/herstelbewijs of testbewijs) of Corona check-app naar binnen kunnen. Hier geldt de 1,5 meter afstand niet, maar wel het maximaal aantal personen van 750.
Er zijn kleinschalige, voornamelijk akoestische optredens van Lian Barbier, Ricardo Tillmann, MBrass, Classic Quintet, Floris en VPSkek. Daarnaast is er buitenkunst en theater en zijn er kramen met kunst en duurzame Kekke (streek)producten. De wildtuin met blote voetenpad is te bezoeken en wat eten en drinken betreft is er volop keuze. Een biertje van een Zeddamse brouwer, heerlijke wijnen of een Achterhoekse Limoncello. Geniet van de Indische of Surinaamse keuken, pizza, ambachtelijk brood, duurzame snacks of de wildworsten van Veluws wild.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal