Vrijwilligers van de Zonnebloem gaan rond met lunchpakketten. Foto: PR

Vrijwilligers van de Zonnebloem gaan rond met lunchpakketten. Foto: PR

PR

De Zonnebloem brengt 160 lunchpakketten rond

Algemeen

Beek/Loerbeek - Veel mensen kennen wel iemand die een ziekte onder de leden heeft. En dan geen griepje of een vervelende verkoudheid. Daarom weten veel mensen ook wat voor zware impact dat heeft op het leven van diegene en zijn of haar naasten. Voor al die mensen heeft De Zonnebloem de Nationale Ziekendag in het leven geroepen. 

Een dag om mensen bewust te maken van de zieken en mensen met een beperking in hun eigen leefgemeenschap. Het doel is om contact en integratie tussen zieken en mensen met een beperking te bevorderen. Deze boodschap is dus voor iedereen bestemd, niet specifiek voor de mensen die actief zijn binnen de Zonnebloem-organisatie.
Ook de afdeling Beek en Loerbeek schenkt, in samenwerking met de Parochiële Caritas Instelling (PCI), jaarlijks op of rond de Nationale Ziekendag in september aandacht aan dit initiatief dat al sinds 1974 wordt georganiseerd. Een fysieke activiteit in deze coronatijd was niet verantwoord, daarom hebben de vrijwilligers op zaterdag 11 september meer dan 160 lunchpakketten rond gebracht in Beek en Loerbeek. Deze werden tevens voorzien van een fleurige zonnebloem als een hart onder de riem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant