Scouting Zeddam. Foto: PR
Scouting Zeddam. Foto: PR PR

Scouting Zeddam viert 75-jarig jubileum met acties

Algemeen

ZEDDAM - Op 14 maart 1946 werd Scouting st. Oswaldus, beter bekend als Scouting Zeddam, opgericht. 

Nu 75 jaar later is dit nog altijd een grote en bruisende vereniging waar ieder weekend jong en oud samenkomt om leuke en bijzondere activiteiten te ondernemen. Om het jubileum te vieren, zijn dit jaar verschillende activiteiten voor zowel leden als niet-leden georganiseerd.
Om al deze activiteiten te kunnen aanbieden zijn de leden van Scouting Zeddam de afgelopen periode druk bezig geweest met sponsoring. Zowel lokale als regionale ondernemers werden benaderd om de vereniging te sponsoren. Zo ook de COOP uit ‘s-Heerenberg, die hielp met de flessenactie.
Op zaterdag 18 september kwamen José Looman en Jill Nijboer bij de vereniging langs om hen een cheque ter waarde van 1.126,20 euro te overhandigen. “Een ontzettend mooi bedrag waar de vereniging mooie activiteiten mee kan doen”, aldus Marieke de Kuijper-Smit. “Denk hierbij aan een reünie voor (oud-) kaderleden en jubileumkamp voor alle (jeugd)leden.”
Voor iedereen uit de gemeenschap en andere geïnteresseerden houdt de vereniging op 16 oktober een speurtocht met activiteiten om meer te weten te komen over de vereniging. Of om kennis te maken met scouting.
In de twee weken daarna is de speurtocht ook nog op eigen gelegenheid te lopen. Echter presenteert de vereniging zichzelf dan niet. Daarnaast is er een aantal kaderleden ook al een geruime tijd achter de schermen druk bezig met het maken van een jubileumboek. Hierin wordt de geschiedenis van hun vereniging besproken en komen er oud- en huidige leden aan het woord. Ook valt er veel te leren over de vereniging en de verschillende leeftijdsgroepen. Om een exemplaar te reserveren, mail naar jubileum@scoutingzeddam.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant