d’Olde Waskupen viert 66-jarig bestaan op jubileumdag met viering en prestatietocht

Algemeen

‘s-Heerenberg - In oktober 1955 is in de foyer bij de familiebioscoop van Schuurman, het huidige grand-café de Snor, de carnavalsvereniging d’Olde Waskupen opgericht. Nu in 2021 is dit 66 jaar geleden en wil de carnavalsverenging dit carnavaleske jubileum vieren op 16 oktober met de uitgave van een boek en een heuse jubileumdag. 

66 jaar d’Olde Waskupen staat bol van de tradities, gebeurtenissen, prinsen, optredens en nog veel meer. Door de jaren heen is er veel gebeurd en daarom brengt de carnavalsvereniging niet alleen een nieuw jubileumboek uit, maar worden er op 16 oktober ook meerdere activiteiten georganiseerd.
Om 9.30 uur begint de dag met de heilige eucharistieviering in de Pancratiuskerk, waarna na afloop een serenade gehouden wordt door Harmonie Crescendo en de vendeliers van het Sint Antonius gilde. Aansluitend is voor genodigden de boekpresentatie in de Gracht. De andere kerkbezoekers kunnen na de heilige mis samen met Harmonie Crescendo naar het beginpunt van de prestatietocht vertrekken.
De prestatietocht is een fenomeen dat een aantal jaren geleden ontstaan is, waarbij normaal gesproken op carnavalsdinsdag mensen met een stempelkaart van kroeg naar kroeg trekken om zo alle kroegen tijdens carnaval aan te doen. Dit keer is het een jubileum prestatietocht.
Deze start om 11.11 uur vanaf Cafetaria Litjes. Nadat de bezoekers alle kroegen aangedaan hebben is de tocht tegen 17.00 uur ten einde en is er ook een einde gekomen aan deze aftrap waarmee het 66-jarig bestaan gevierd wordt van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen.
Om een echte carnavaleske sfeer te creëren en eigenlijk een extra dagje carnaval te vieren worden de mensen verkleed verwacht.
Kijk voor meer informatie op de website.


www.waskupen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant