Afbeelding

Taptoe als opening van kermis, maar ook symbool voor heropening samenleving

Algemeen

AZEWIJN - Vorig jaar werd de Taptoe Azewijn vanwege slechte weersomstandigheden op het allerlaatste moment nog geannuleerd, maar wat in het instrument zit verzuurt niet. Met die gedachte is het repertoire van de Taptoe 2021 in Azewijn samengesteld. Afgelopen zaterdag was het dan ook eindelijk zover.

Vanwege de coronabeperkingen kon er maar weinig gerepeteerd worden en dus zijn de beste nummers van de afgelopen tien jaar Taptoe uit de kast getrokken onder het mom van ‘the best of’.

Fanfare St. Joseph, dweilorkest Azums Aosum, popkoor U-nique, tamboerkorps Goede Oogst en Schutterij Wilhemina, samen met enkele gast muzikanten en een zangeres verzorgden een prachtige muzikale uitvoering van de Taptoe Azewijn.
In een tent op het Pastoor van Halplein onder de enthousiaste muzikale leiding van dirigent Johan van Schijndel werden prachtige nummers ten gehore gebracht zoals het toepasselijke Show must go on, It’s a beautiful day, en het nostalgische Het dorp van Wim Sonneveld, gezongen door Valentine Reijers.
De Taptoe Azewijn is de traditionele opening van de kermis, maar stond nu ook symbool voor de heropening van onze samenleving.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant