Henk van het IDO. Foto: PR
Henk van het IDO. Foto: PR PR

Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheken

Algemeen

DIDAM/’S-HEERENBERG - Tegenwoordig kan je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken, is er een informatiepunt in Bibliotheek Didam en nu ook in ‘s-Heerenberg. Het is een Informatiepunt Digitale Overheid: IDO. 

Inwoners van Montferland kunnen bij het IDO terecht met vragen over de overheid. Denk aan vragen over de corona-app, huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belastingen, rijbewijs, zorg en toeslagen.

Cursussen
De bibliotheekmedewerkers helpen met het vinden van de juiste informatie en indien nodig verwijzen ze door naar lokale partners. Inwoners die graag digitaal vaardiger willen worden, kunnen zich bovendien inschrijven voor één van de computercursussen die de bibliotheek organiseert.

Gratis
Het bezoek aan het IDO is gratis voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Bezoek het informatiepunt in Didam op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur en in ’s-Heerenberg op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Of bel voor een afspraak naar 0316-221184.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant