De koning met zijn gezin. Foto: PR
De koning met zijn gezin. Foto: PR PR

Gerjan Hansen nieuwe kermiskoning in Azewijn

Algemeen

AZEWIJN - Kermis 2021 zit er weer op en de organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde en mooie kermis.

“Gelukkig kon het dit jaar dan toch nog doorgaan met enkele beperkende maatregelen die corona met zich mee bracht”, blikt secreatris Ingrid Tiggelovend terug. “Alle kermisfestiviteiten hebben dit jaar plaatsgevonden in een grote tent op het Pastoor van Halplein. De kermisattracties stonden in de straat waar de kinderen een hoop plezier hebben gehad. Het weer was dit jaar wederom prachtig en de stemming zat er goed in.”
Op zaterdagavond werd de kermis afgetrapt met de taptoe met medewerking van fanfare St. Joseph, Popkoor U-nique, Drumband Goede Oogst en Schutterij Wilhelmina Azewijn. Tiggelovend: “De publieke belangstelling in de tent was groot en er werd nog lekker nagebabbeld.”
De processie kon op zondag helaas niet doorgaan omdat er geen vergunning was voor de rondgang door het dorp. “Hopelijk kunnen wij volgend jaar het 200 jarig bestaan van de processie wel vieren. Zondagmiddag werd er in de tent de start van de kermis verder ingezet met medewerking van de band PAS OP!”

Vogelschieten
Maandag werd de kermis voortgezet met een serenade, koffie en een broodje bij oud-koning Marcel Hulshof. Aansluitend is het vogelschieten van start gegaan op het plein.
Er werden in totaal 237 schoten gelost op de vogel. Het was tot het eind toe een spannende strijd. Bij het schot van Gerjan leek de vogel te blijven hangen, echter tuimelde deze toch naar beneden.
Gerjan Hansen mag zich nu een jaar lang kermiskoning van Azewijn noemen. Hij verkoos zijn vrouw Willeke Hansen tot zijn koningin.
’s Middags werden hen de versierselen omgehangen door oud-koning Marcel Hulshof en werd er gezellig gefeest in de tent met Free-line.

Uitslagen
De overige uitslagen van het schieten waren als volgt. De hals was voor Jeroen Huntink, staart voor Bob Scholten, linkervleugel voor Edwin Kock en de rechtervleugel voor Nick Thomassen.

Sterschieten
Op de afsluitende dinsdag was er het sterschieten voor dames en heren. Bij het sterschieten wist Rene Arendsen uiteindelijk de laatste ster naar beneden te halen.
“Het was tot laat in de middag zeer gezellig op het plein waar iedereen weer lekker heeft bij kunnen kletsen en feesten.”

Schietwedstrijden
Vanaf maandag 18 oktober om 20.30 uur beginnen weer de jaarlijkse schietwedstrijden in het Aschwinhuus. Men kan meedoen aan pistoolschieten, kruisboogschieten en luchtgeweer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant