Collage van de projecten. Foto: PR
Collage van de projecten. Foto: PR PR

Hart van Loil bij laatste drie in race om Gelderse Roos

do 7 okt 2021, 15:51 Algemeen

LOIL - De tien eerder genomineerden voor de Gelderse Roos Juryprijs presenteerden op vrijdag 1 okotber hun projecten in een korte pitch aan de jury. Na deze pitches zijn er nu nog drie projecten in de running voor de juryprijs. Daaronder ‘Hart van Loil’.

De stemperiode voor de Gelderse Roos Publieksprijs sloot ook op 1 oktober. Ook daar maken nog drie projecten kans op.
De jury, bestaande uit Dolly Verhoeven, Louise te Poele, Marielle Hendriks, Marilyn A-Kum, Marjan van Ooijen en Marc Wingens, was onder de indruk van de korte presentaties, het enthousiasme en de bevlogenheid van de erfgoedorganisaties.
Deze top 3 is in willekeurige volgorde als volgt: ‘Hart van Loil’ van Stichting Hart van Loil. Met een breed scala aan activiteiten zorgt de stichting er samen met alle Loilenaren voor dat de historische kerk in dit Liemerse dorp behouden blijft én dat deze tevens dient als centraal ontmoetingspunt in het dorpshart van Loil. En ‘Hart van Loil’ van Stichting Hart van Loil, die tevens kans maken op de juryprijs zijn ook in de top drie voor de publieksprijs beland.
De andere genomineerden zijn ‘Op het puin’ van Rozet en muziektheater De Plaats in Arnhem en ‘Van Lymborch Draait Door!’ van Stichting Maelwael Van Lymborch.
De prijzen bestaan uit een geldbedrag van 1.000 euro en een tastbare Gelderse Roos. Op 15 november wordt bekend welke organisaties er met de prijzen vandoor gaan.