Een ondernemende vriendengroep organiseert een sinterklaasactie voor kinderen van de voedselbank. Foto: PR
Een ondernemende vriendengroep organiseert een sinterklaasactie voor kinderen van de voedselbank. Foto: PR

Adoptieouders gezocht voor Sinterklaasactie

Algemeen

DIDAM - Een ondernemende vriendenclub uit Didam zoekt mensen die hun sinterklaasactie voor kinderen van de voedselbank willen ondersteunen. Dat kan door een kind te ‘adopteren’ of door een bijdrage doneren. Aan bedrijven wordt gevraagd financieel of met een cadeautje te sponsoren.

De organisatie krijgt een lijst van Voedselbank Montferland waarop de leeftijd, het geslacht en de wens van de kinderen staan. De kinderen blijven anoniem. Willeke van Aken vertelt: “Als iemand voor een van de kinderen een cadeautje wil kopen, krijgen ze die informatie door. Een jongen van drie wil bijvoorbeeld een auto of een meisje van zes wil een knutselpakketje. Via versleuteling komt het cadeau bij het juiste kind terecht.” Als mensen geld doneren koopt de organisatie een cadeautje. De waarde van de cadeautjes is € 15,-. Het is niet de bedoeling om duurdere cadeaus te kopen, het cadeautje moet wel nieuw zijn. Wie doneert, kan ook een lager bedrag schenken.
Ondernemers kunnen een financiële bijdrage doen of een extra cadeau geven, bijvoorbeeld een chocoladeletter of iets anders lekkers. Daarop kunnen ze een eigen logo laten drukken. De cadeaus worden per gezin in een jute zak verpakt.
In Montferland maken ongeveer 85 kinderen gebruik van de Voedselbank. De ouders hebben (tijdelijk) financiële problemen. Door corona zijn er meer mensen die aanspraak maken op een voedselpakket. De voedselbank heeft voorlopig de strenge voorwaarden losgelaten, maar kijkt met menselijke maat naar de persoonlijke situatie van gezinnen.
Wie wil bijdragen, kan zich aanmelden per mail: willeke@hulpingelderland.nl, de organisatie neemt dan contact op.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal