Siem Litjes met zijn gevonden minischerven. Eigen foto
Siem Litjes met zijn gevonden minischerven. Eigen foto

Speuren naar minischerven in vakantie

vr 22 okt 2021, 19:42 Algemeen

Speuren naar scherven

’s-HEERENBERG - Tijdens de herfstvakantie organiseert het Stadsmuseum Bergh de mini-schervenzoektocht voor de kleine detectives. In het historisch centrum van ‘s-Heerenberg, bij het kasteel, op de wal en in het bos zijn kleine beschilderde scherven verstopt. Ieder kind die zo’n steen inlevert bij het museum, krijgt een lekkernij cadeau.

Door Marlous Velthausz

De scherven kunnen gezocht en daarna ingeleverd worden tijdens de openingstijden van het museum: nog tot en met zondag 24 oktober, van 12.30 tot 16.30 uur.
Daarnaast liggen er voor de iets oudere speurders nog enkele grote eeuwenoude bewerkte scherven verstopt. Vind je één van deze scherven, scan dan de bijbehorende QR-code en lever deze scherf in bij de winkel die in de code vermeld staat. In ruil voor de scherf krijg je de bijbehorende prijs die beschikbaar is gesteld door een van de vele deelnemende Berghse middenstanders. Deze actie zal diverse malen terugkeren en er zullen steeds verschillende prijzen mee te verdienen zijn, variërend van cadeaubonnen tot belegde broodjes en van bloemen tot decoratieartikelen.
“Dus neem je vergrootglas mee, zet je speurneus op en doe je best”, luidt de oproep. Het Stadsmuseum Bergh is te vinden aan de Marktstraat 3 in ‘s-Heerenberg. Meer informatie over de actie en het museum is te vinden op stadsmuseumbergh.nl en op de Facebookpagina.

De dames Maria Schlaghecke en Trudi van Zeben in historische kleding met een mand vol beschilderde scherven. Foto: Marlous Velthausz