Jan Meurs van de filmgroep, Rob Vister bestuurslid, Marianne Verbeek bestuurslid en Benny Schuurman van de werkgroep ’s-Heerenberg-Lengel. Foto: Marlous Velthausz
Jan Meurs van de filmgroep, Rob Vister bestuurslid, Marianne Verbeek bestuurslid en Benny Schuurman van de werkgroep ’s-Heerenberg-Lengel. Foto: Marlous Velthausz

Heemkundekring Bergh opent opnieuw haar deuren

zo 24 okt 2021, 16:51 Algemeen

Bezoekers weer welkom 

‘s-HEERENBERG - De Heemkundekring Bergh heeft haar deuren voor bezoekers weer geopend. Na een lange periode van noodzakelijke maatregelen in verband met de coronapandemie, waar ook de Heemkundekring Bergh door getroffen werd, is het dan nu weer zover dat de verschillende werkgroepen van de Heemkundekring stevig aan de slag kunnen. 

Door Marlous Velthausz 

De Heemkundekring Bergh is blij dat ze de activiteiten weer heeft kunnen oppakken. Niet dat alles stil heeft gelegen, mondjesmaat en slechts met één of twee personen per werkgroep werd er af en toe aandacht gegeven aan de gebruikelijke activiteiten. “Het is fijn te ervaren dat, ondanks het feit dat veel vrijwilligers in deze periode weinig hebben kunnen doen, de harde kern van de vereniging gezamenlijk moeiteloos de draad weer oppakt”, aldus Rob Vister, vicevoorzitter van de Heemkundekring. “Ik hoor van verschillende verenigingen dat zij vrijwilligers zijn kwijtgeraakt, omdat deze in de coronatijd niets meer voor de vereniging hebben kunnen doen en derhalve aan andere activiteiten zijn begonnen waar zij nu hun interesse en passie in hebben gevonden. Deze vrijwilligers komen vooralsnog niet meer terug naar hun vereniging. Hier mogen wij gelukkig zijn met onze trouwe aanhang. De harde kern van onze vereniging weet het Raethuys weer te vinden en ons ledenaantal is zelfs gegroeid.”

Ledenvergadering
In verband met de coronamaatregelen was het voor de Heemkundekring Bergh niet mogelijk om in 2020 haar jaarlijkse ledenvergadering te houden. Nu de maatregelen zijn versoepeld is dit weer mogelijk en staat de eerste ledenvergadering gepland op zaterdag 13 november van 14.00 tot 16.00 uur in café-restaurant De Gracht aan de Marktstraat 1 te ’s-Heerenberg. Onder het genot van een hapje en een drankje zal het bestuur verslag doen over de jaren 2019 en 2020. Met inachtneming van de geldende coronamaatregelen zijn leden van de Heemkundekring Bergh van harte welkom.

Vrijwilligers
De Heemkundekring Bergh houdt zich bezig met het bewaren, bewaken en uitdragen van de historie van het voormalige land van Bergh. Voor hun activiteiten op het gebied van archeologie, genealogie, militaire historie, dialect en foto/film zoeken de verschillende werkgroepen nog actieve vrijwilligers die mee willen helpen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op een van de avonden waar de verschillende veldwerkgroepen actief zijn.
Ook bezoekers zijn weer van harte welkom voor informatie of gewoon voor een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie op de verschillende avonden en natuurlijk op de inloopochtend op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Voor informatie en openingstijden, zie de website heemkundekringbergh.nl.