Zo'n 25 spinners kwamen zaterdag 24 maart in actie voor Carsten. De meeste spanden zich drie uur lang in en wisten zo een bedrag € 578,75 bijeen te brengen. Het geld wordt gebruikt voor een revalidatietraject.
Zo'n 25 spinners kwamen zaterdag 24 maart in actie voor Carsten. De meeste spanden zich drie uur lang in en wisten zo een bedrag € 578,75 bijeen te brengen. Het geld wordt gebruikt voor een revalidatietraject. (Foto: Karin van der Velden)

AeroFitt Didam knalt voor Carsten

De altijd sportieve Carsten Jansen was even afgeleid, die derde januari in 2017. Bij een dubbele salto tijdens trampolinespringen kwam hij verkeerd terecht waardoor hij zijn nek op twee plaatsen brak. Carsten was sportinstructeur bij AeroFitt in Zelhem. Op 24 maart hield de Didamse vestiging van deze sportschool een spinningmarathon. Maar liefst 25 fietsers waren drie uur lang actief om bij te dragen aan Carstens revalidatie.

DIDAM - Toen Sylvia Reindsen, die Carsten kent omdat hij haar sporttrainer was, hoorde hoeveel geld Carsten en zijn familie moeten betalen voor zijn revalidatie, besloot ze in actie te komen. Ze richtte in overleg met de familie Jansen de stichting Knallen voor Carsten op. Inmiddels is er met verschillende acties geld opgehaald voor het eerste halfjaar therapie. Het doel is dat Carsten twee jaar kan revalideren bij de Roode Draak in Biddinghuizen. In een speciaal pak, een Mollii Suit, dat zijn hersenen stimuleert om bepaalde bewegingen te maken, waardoor Carsten in de toekomst wellicht een zelfstandig leven kan leiden. Er is nog zo'n € 30.000,00 nodig.

Door een hoge dwarslaesie is Carsten vanaf zijn borst verlamd. Inmiddels kan hij zijn armen weer buigen. Door zijn enorme wilskracht is hij al verder dan de artsen aanvankelijk hadden verwacht. Hij werkt weer gedeeltelijk bij AeroFitt, waar hij mensen nog meer motiveert. Wie de altijd positieve Carsten kent, zeurt niet meer over kleine pijntjes.

Sylvia Reindsen vertelt dat de familie Jansen voor enorme kosten komt te staan. Het huis moet bijvoorbeeld worden aangepast, er is een bus nodig voor vervoer en een goede rolstoel. De zorgverzekeraar dekt helaas lang niet alle kosten. De actiebereidheid van vrienden en bekenden van Carsten is groot. Bij de ondernemers in Zelhem stonden blikjes waarin gedoneerd kon worden, de Jumbo hield een statiegeldactie en ook de Zelhemse sportscholen kwamen in actie. Het geld dat bijeen wordt gebracht staat op de bankrekening van de stichting Knallen voor Carsten. Kosten voor revalidatie worden vanaf deze rekening betaald.

De Didamse vestiging van Aerofitt benaderde Sylvia, omdat ook zij graag een steentje willen bijdragen met een spinningmarathon van drie uur. De deelnemers konden voor een vrije gift drie uur spinnen. De actie begon al goed met een donatie van € 250,00 door de Lions Club. Uiteindelijk bracht de actie € 578,75 op. Donaties zijn nog steeds van harte welkom. Het rekeningnummer van de stichting is te vinden op de Facebookpagina Knallen voor Carsten. Ideeën voor nieuwe acties zijn hier ook welkom.

Meer berichten