Door onverwachte trieste omstandigheden kunnen de huidige baasjes niet meer voor Kayla zorgen. Er wordt dus met spoed gezocht naar een nieuwe baas voor haar. (foto: PR)
Door onverwachte trieste omstandigheden kunnen de huidige baasjes niet meer voor Kayla zorgen. Er wordt dus met spoed gezocht naar een nieuwe baas voor haar. (foto: PR)

Wie geeft hond Kayla een derde kans?

De redactie van Zevenaar Post kreeg een bijzondere noodkreet van een lezer binnen. "Ik en mijn familie zijn met spoed op zoek naar een nieuw baasje voor Kayla. Haar huidige baasjes zijn door onverwachte trieste omstandigheden niet meer in staat om voor haar te zorgen."

REGIO - De noodkreet kwam van Onno Wagemans. Uiteraard zien wij ook ieder huisdier het allerliefst gelukkig bij een baas, dus waren wij benieuwd naar het verhaal van Kayla. Onno laat ons weten: "Kayla is een adoptiehond en geboren in 2013 in Bulgarije. Ze is naar Nederland gehaald door de stichting Zalikas en deze stichting zal bij herplaatsing ook willen weten waar Kayla naar toe gaat." Dit is wettelijk bepaald, omdat het om een adoptiehond gaat en de stichting verantwoordelijk blijft Kayla is een teefje en heeft het meest weg van een bordercollie, maar dan met half lang haar. Het is een prachtige en erg lieve hond.

Goed luisteren

Ze heeft alleen wel het nodige meegemaakt in haar verleden hierdoor is ze erg schrikkerig. Hoe zit het met andere huisdieren en kinderen? Onno: "Met katten hebben we geen ervaring. Kinderen kan ze aan en daar is ze heel voorzichtig mee. Onze ervaring is alleen als er kinderen op bezoek komen. Momenteel leert ze met kleine kinderen van 5 maanden en 2 jaar om te gaan, maar wel met continu de aanwezigheid van een ouder. Loslopen kan, maar uiteraard pas nadat het vertrouwt is. Aan de lijn wil ze wel eens trekken maar luistert voor de rest goed. We zoeken dan ook iemand die op zoek is naar een gezelschapshond. Een maatje voor het leven. Het liefst wat oudere mensen, omdat ze daar aan gewend is. Nogmaals kleine kinderen zijn geen probleem hier gaat ze heel voorzichtig en lief mee om alleen weten we niet hoe ze ermee handelt wanneer ze dagelijks aanwezig zijn. We vragen dan ook iemand die hier het geduld voor over heeft. Kayla heeft al haar reguliere inentingen gehad zo niet dan regelen we dat nog. Ze is ook al gesteriliseerd. Samen met Kayla krijgt u natuurlijk haar voerbak, haar kleedje en eventueel voer en dergelijke. Geld vragen wij niet, maar wij zijn wel verplicht aan stichting Zalikas om u te laten screenen door hen. Dit zijn zij ook wettelijk verplicht. Zover wij weten zullen hier geen kosten aan verbonden zijn."

Lees het complete artikel in het Montferland Journaal van dinsdag 27 maart jongstleden

Meer berichten