Heidi Van Limburg Stirum. Foto: PR
Heidi Van Limburg Stirum. Foto: PR PR

Nieuwe directeur voor Stichting Huis Bergh

Algemeen

‘s-HEERENBERG - Het bestuur van Stichting Huis Bergh heeft Heidi van Limburg Stirum benoemd tot nieuwe directeur. Ze vangt haar werkzaamheden aan op 1 februari en neemt dan het stokje over van Marijke Brouwer die met pensioen gaat.

Van Limburg Stirum (1961) was van 2015 tot 2021 directeur van de Nederlandse Kastelenstichting. In die periode heeft ze de organisatie als kenniscentrum op de kaart gezet en het erfgoedevenement Dag van Het Kasteel tot een landelijk evenement met ruim honderd te bezoeken locaties en 60.000 bezoekers uitgebouwd. In 2014 was zij een van de initiatiefnemers van de oprichting van het Luther Museum Amsterdam. In de periode tot 2020 was ze verantwoordelijk voor de bouw en inrichting daarvan.
Op dit moment is zij werkzaam als producent van het landelijke publieksevenement Dag van het Kasteel en als projectleider van het landelijke onderzoek naar koetshuizen in Nederland.
Uitvoering geven aan de missie van de stichting om Huis Bergh met de daarbij horende monumenten, landgoederen, museale collectie en archieven te onderhouden en open te stellen voor het publiek zal een belangrijke taak zijn. De opgave om de bekendheid daarover blijvend te vergroten is wat Van Limburg Stirum vooral motiveert om voor Huis Bergh aan de slag te gaan. “Dit voor Nederland unieke ensemble verdient het om bewaard te blijven en meer als een geheel onder de aandacht gebracht te worden.”
Ze vervolgt: “Ik ben echt gevallen voor het totaalpakket. Huis Bergh is een van de weinige hoog adellijke 12e -eeuwse burchten in Nederland, en het is het enige kasteel met een originele burcht, kapel, munt en laatmiddeleeuwse wal. Maar ook de verbondenheid van het kasteel met het historische stadje ‘s-Heerenberg en de prachtige omgeving spreken mij erg aan. Als architect ben ik blij dat in mijn nieuwe functie weer plaats is voor mijn oude liefde: historische gebouwen. Marijke Brouwer laat een mooie en enthousiaste organisatie achter.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant