Christa Cohrs snijdt de taart aan ter gelegenheid van haar honderdste verblijf op de Korenhorst, onder toeziend oog van Pim Davids die de champagne inschenkt, daarnaast Clemens Ambting en rechts Willy Bus. (foto: Elsie Schoorel)
Christa Cohrs snijdt de taart aan ter gelegenheid van haar honderdste verblijf op de Korenhorst, onder toeziend oog van Pim Davids die de champagne inschenkt, daarnaast Clemens Ambting en rechts Willy Bus. (foto: Elsie Schoorel)

Honderdste overnachting in B&B

B&B Gastenverblijf de Korenhorst had een feestje te vieren. Op 3 april verwelkomden eigenaren Pim Davids en Willy Bus een bijzondere gast "die een beetje familie is geworden". Voor de honderdste keer kwam Christa Cohrs logeren.

LENGEL - Voor de gelegenheid is De Korenhorst opgesierd met slingers en ballonnen. De 83-jarige Christa Cohrs uit Hamburg komt terug van een uitstapje naar een tuincentrum en is overduidelijk totaal verrast als ze de volle gastenkamer binnenkomt, waar ze met applaus verwelkomd wordt. Ze logeert al sinds 2001 regelmatig op De Korenhorst, in combinatie met behandelingen door magnetiseur Herbert Cornielje in 's-Heerenberg, vertelt Pim Davids. "De hele familie van Christa is al meerdere malen bij ons te gast geweest. We hebben wel eens zitten ginnegappen dat we bij haar honderdste overnachting de burgemeester zouden laten komen. Ze wist het zelf namelijk ook precies, want ze heeft de facturen vanaf haar eerste komst keurig in een ordner zitten." Die eerste keer hadden Davids en Bus de B&B net geopend.

Vóór die tijd kwam de familie Cohrs ook al naar 's-Heerenberg, als trouwe klant van Cornielje, zegt Christa. "Eind jaren tachtig gingen we al naar de vader van Herbert, Georg. Mijn man had kanker en kreeg chemotherapie. Dankzij de behandelingen door Cornielje ging het veel beter en heeft hij nog vijftien jaar geleefd. Zelf heb ik ernstige osteoporose, ook daarvoor zijn de behandelingen heilzaam."

Cornielje vertelt dat zijn cliënten vroeger in het eigen pension in Sint Jozef in 's-Heerenberg terecht konden, op de plek van het huidige hotel Lantscroon. "Ik heb veel Duitse cliënten die blijven overnachten. Toen we met het pension gestopt waren, zijn ze elders logies gaan zoeken."

Lees het complete artikel in het Montferland Journaal van dinsdag 10 april 2018

Meer berichten